Marmara Basın Güncel Metrobüs Hattındaki Ağaçlar Bir Başka Yerde Yaşam Buluyor

Metrobüs Hattındaki Ağaçlar Bir Başka Yerde Yaşam Buluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Yenikent-Adapazarı Metrobüs Hattı çalışmaları kapsamında sökülen ağaçları Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü'ne taşıyarak yaşatıyor. Başkan Yusuf Alemdar'ın talimatıyla hareket eden belediye, çevre hassasiyetiyle örnek bir adım atmış durumda. Ağaç dikim işlemleri metrobüs hattı çalışmalarıyla paralel olarak devam edecek.

Yeşil hassasiyetine maksimum derecede önem veren, ‘Bu Şehir Hepimizin’ diyerek farkındalık çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, Yenikent-Adapazarı Metrobüs Hattı çalışmaları kapsamında kökünden sökülen ağaçları, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü’ne taşıyarak burada yaşatmak için hummalı bir mesai yapıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, birçok alanda çevre seferberliğine öncülük ediyor, her projede “yeşil” hassasiyeti üzerinde durmaya devam ediyor.

Maksimum hassasiyet

Sahil düzenlemelerinden yürüyüş ve bisiklet yollarına, park ve meydan düzenlemelerinden doğal güzelliklere sahip çıkmaya kadar birçok hizmet, yatırım ve projesinde çevre hassasiyeti ortaya koyan Büyükşehir, bu alanda örnek bir adım daha attı.

Yeniden yaşatılmak üzere…

Yeşil hassasiyeti maksimum derecede önem veren Başkan Yusuf Alemdar’ın talimatıyla Adapazarı-Yenikent arasında çalışacak metrobüs hattı alanındaki doğa varlığı yerinden ‘yeniden yaşatılmak’ üzere alınıyor.

Sökülen ağaçlar ve doğal yaşam varlığı, şehrin farklı noktalarında yaşatılıyor ve yok edilmiyor.

Doğal Yaşam Kampüsü’ne ekiliyor

Sebahattin Zaim Bulvarı’nda birçok ağaç özel ekipmanlı araçlarla kökünden sökülüyor, Karaman’da bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin hemen yanında oluşturacak 87 dönüm alandaki Doğal Yaşam Kampüsü’ne taşınıyor.

120’den fazla ağacın ekildiği alanda, metrobüs hattı çalışmaları ilerledikçe ağaç söküm ve dikim işlemlerinin sayısı artacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *