İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Mudanya Mütâreke Evi onarılıyor

Mudanya Mütâreke Evi onarılıyor

Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğünce 2015 yılında onarılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi, aradan 4 yıl geçmesinin ardından meydana gelen dökülmeler üzerine yeniden tâdilata alındı.

1937 yılından sonra müze olarak kullanılmaya başlanan Mudanya Mütâreke Evi, 2015 yılında girdiği restorasyon çalışmasının ardından ziyarete açılmıştı. Restorasyon sırasında çürümüş durumda olan bütün ahşap imalât aslına uygun olarak yenilenirken, kapı ve pencereler ilaçlanıp bakımı yapılarak korunmuş, yeni yapılan ahşaplar emprenye edilmişti. Dış cephede çürüyen yağmur iniş boruları ve oluk sisteminin de elden geçirildiği müzede, çatının ahşap taşıyıcılarından çürüyenler 1. sınıf çamlarla değiştirilerek güçlendirilmiş ve çatı arasına ısı yalıtım malzemesi serilmişti.

4 yıl sonra eski hâline döndü

Böylesine geniş çaplı tadilâtın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hava şartları ve deniz suyunun etkisiyle binanın dış cephesinde deforme olan kısımların gözle görülür olması üzerine yeniden onarım kararı alındı. Binanı n iç ve dış kısımlarındaki duvarlarda bozulmalar meydana gelirken, binanın dış koruması ve bayrak direklerindeki yer yer paslanmalar boya üzerine çıktı. Bilhassa çatı kısmında yaşanan dökülmelerde, ahşap taşıyıcıların boyaları attı. Dış cephede gözle görülür şekildeki tahribat sebebiyle yağmur sularının içeri sızmasından endişe ediliyor. Harekete geçen Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü, yeniden onarım ve yenileme çalışmaları başlattı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *