İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Nilüfer çiçekleriyle ünlü Karagöl yok edildi

Nilüfer çiçekleriyle ünlü Karagöl yok edildi

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Katırlı Dağları’nın saklı cenneti Nilüfer çiçekleriyle ünlü Karagöl’ün son hâlini görünce isyan etti.

Gemlik Belediyesi’nin Karagöl’ü de bünyesinde barındıran Fevziye köyündeki köy gününe katılan Kayışoğlu, Karagöl’ün son hali karşısında şaşkına döndü. Birçok gazete ve dergiye konu olan Nilüfer çiçekleriyle bezeli Karagöl’ün çorak bir araziye dönmüş hâlini gören Altaca Kayışoğlu, “Bugün bu şenliğe gelirken, Karagöl’ü göreceğim için çok heyecanlıydım. Ama şimdi gördüklerim karşısında tam anlamıyla şoktayım. Gölde bir gram su kalmamış. Buna inanamıyorum. Bu göl nasıl kurudu, kimler kuruttu, mutlaka hesap vermeli” diye isyan etti.

Göl sularının çekilmesiyle ilgili çeşitli iddialar olduğunun altını çizen Kayışoğlu, “Kimileri definecilerin göl dibinde altın aradıkları, bu sebeple suların çekilip yok olduğunu söylüyor. Bunun doğru olup olmadığını 31 Mart mahallî seçimlerinde Gemlik Belediye Başkanlığı’nı kazanan Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan’a da sordum. Birlikte gölün olduğu yere gidip incelemelerde bulunduk. Bursa’nın tamamı büyükşehir kapsamına alınmadan önce İl Genel Meclisi Üyeliği de yapmış olan Sertaslan, definecileri kendisinin de duyduğunu, ancak 2009 yıllarında aynı zamanda Fevziye köylü olan İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı’nın bölgeyi turizm açısından çeşitlendirmek isterken yaptırdığı bir projenin bu sonucu doğurduğunu ifade etti. Niyet ne olursa olsun, tabiatla insanın ilişkisinde bir denge var. Bu dengeye bilimsel verilerle yaklaşmadan sadece ‘Burası çok güzel, hadi buraya bir mesire alanı yapalım, yanına bir saha da yaparsak futbol takımlarının yaz aylarında kamplarına ev sahipliği yaparak bölgeyi hareketlendiririz, çevre köylerin geliri artar’ mantığıyla hareket ederseniz, bu doğa harikasını kendi ellerinizle yok edersiniz. Nilüfer çiçekleriyle ünlü Karagöl’ün yok edilişini görmekten dolayı gerçekten de çok üzgünüm. Nilüfer çiçeklerinin varlığını koruduğu yüzlerce metre yükseklikteki bu gölün insan eliyle tahrip edilmesine köy halkı da Bursalılar da isyan ediyor” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *