İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Nilüfer’den İstanbul’a edebiyat köprüsü

Nilüfer’den İstanbul’a edebiyat köprüsü

615
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maltepe Üniversitesi ile Roman Kahramanları dergisi iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali”nin Bursa programına Nilüfer Belediyesi ev sahipliği yaptı.

10 Nisan’da İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde başlayan festivalin son oturumu Bursa’da Konak Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Bursa programı, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali Genel Koordinatörü Ömer Asan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Nilüfer Belediyesi olarak festivale ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyleyen Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer’den İstanbul’a edebiyat köprüsü kurulduğunu belirtti. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali Genel Koordinatörü Ömer Asan da Bursa’nın İstanbul edebiyatındaki etkisine vurgu yaptı. Asan, Nilüfer Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Festivalin Bursa programının ilk oturumu Hacı Tonak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda Hacı Tonak, "İstanbul’u taşrasından etkileyen şehir: Bursa" başlığıyla görüşlerini paylaşırken, Eirini Kalogeropoulou Yalçın "Ayvalıklı Fotis Kontoloğlu ve 20. yüzyılın başlarında Bursa Rumlarının İstanbul ile ilişkileri", Mojdeh Olfat "İran edebiyatında İstanbul", Necmi Gürsakal da "Biz ayrılamayız minör İstanbul-Bursa" üzerine konuştu. Moderatörlüğünü İbrahim Dizman’ın üstlendiği ikinci oturumda da Feridun Andaç "Bir denizin iki kıyısında", İbrahim Dizman "İstanbullu Halide Edib’in Roman kahramanları kim adına konuşuyor?", Adnan Tekşen "Soğuk savaşın son döneminde İstanbul’da edebiyat ortamı" ve Dilan Deniz de "Bursalının kahvehanesi ve eski bir İstanbul’u temaşa etmek" konusunu ele aldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *