İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Nilüfer’in iklim eylem planı paylaşıldı

Nilüfer’in iklim eylem planı paylaşıldı

971
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

BURSA - 2022’yi ‘İklim Yılı’ ilan eden Nilüfer Belediyesi’nin eylem planı ve hedefleri Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu’nda paylaşıldı.

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu çevrimiçi düzenlenen toplantıda çevre yönetimi, atık yönetimi, enerji verimliliği ve iklim değişikliği konularında fikir alış verişinde bulunmak, iyi uygulama örneklerini 

paylaşmak, karşılaşılan güçlüklere yönelik çözüm önerileri geliştirmek üzere bir araya geldi. Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Koordinatörü Ahmet Cihat Kahraman’ın açılışını yaptığı toplantıda ilgili kurum ve üye belediyelerin temsilcileri yer aldı. Toplantının uygulama örnekleri bölümünde 2022’yi ‘İklim yılı’ ilan eden Nilüfer Belediyesi’nin çevre politikası ve iklim eylem planı paylaşıldı.

Toplantıda bir sunum yaparak Nilüfer sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı üzerine açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zerrin Güleş, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Nilüfer Belediyesi’nin çevre ve iklim değişikliğine duyarlı çalışmalara imza attığını ifade eden Güleş, “Bu yılı iklim yılı ilan ettik ve bu doğrultuda eylem planı hazırladık. Nilüfer Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı, kentsel paydaşların katılımıyla belirlenen ve farklı sektörlerde enerji tüketiminden kaynaklanan salınımların azaltılması için bir yol haritası oluşturmakta. İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayan ilk belediyelerden biriyiz. Bu kapsamda kentteki karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik çalışmalar yaptık ve 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 40 azaltmayı taahhüt ettik. İklim Yılı’nda öncelikle her bireyin yapabilecekleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirecek faaliyetler yürüteceğiz. Kentimizdeki yeşil alanları artırma, bisiklet kullanımını yaygınlaştırma çabalarımız artarak devam edecek. Yaşanabilir bir gelecek yaratmak için 2024 yılına kadar kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını 19 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz, bisiklet yolları ağını da 184 kilometreye çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca, parklarda, yeşil alanlarda, belediye binaları ve sosyal tesislerinde yenilenebilir enerji sistemleri kurulması da hedeflerimiz arasında” dedi.

Zerrin Güleş, toplantıda merak edilen sorulara da yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *