İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Öğrenciler, Deprem Müzesi’nde afet eğitimi aldı

Öğrenciler, Deprem Müzesi’nde afet eğitimi aldı

1289
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programları kapsamında, 21 Haziran ve Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Servet Akdeniz tarafından “Aile Afet ve Acil Durum Planı” konulu eğitim verildi.



Adapazarı Belediyesi Deprem Kültür Müzesi’nde AFAD Eğitim Uzmanı Servet Akdeniz tarafından verilen eğitimde; afet öncesi, afet anı ve sonrasında ne gibi hazırlıklar yapılması gerektiği anlatıldı. Afetlerde ilk 72 saatin önemine dikkat çeken AFAD Eğitim Uzmanı Akdeniz, afet çantasının evlerde ulaşılabilecek yerde olması ve afet anında çök-kapan-tutun hareketinin uygulanmasının doğru davranış olduğunu söyledi.



Afetlere her an hazır olmalıyız

Afetlere her an hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Akdeniz, “Evlerimizde bulunan eşyalar mutlaka sabitlenmeli. Depremden zarar görmeden ya da en az zararla kurtulmak için deprem öncesinde hazırlık yapmamız gerekiyor. Deprem hazırlığının temeli; deprem öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm uygulamaların planlanmasıdır. Depremin etkilerinden korunmak amacıyla önceden plan yapmak, ailemizde kimlerin, ne zaman, nerede, nasıl davranacağını belirlemek depreme hazırlanmanın en temel yöntemidir. Mevcut riskler ile zayıf olduğumuz noktalar tespit edilerek, bunlara karşı yapılması gereken uygulama ve hazırlıklar genel olarak belirlenmelidir. Evimizde bulunan elektrik, su, gaz gibi tüm tesisatların yerlerini ve açma kapama pozisyonlarını öğrenmeliyiz” diye konuştu.



21 Haziran ve Atatürk İlkokulu öğrencileri eğitim sonrasında Deprem Müzesi’ni gezerek suni deprem platformunda 7.4 şiddetine kadar olan yapay depremi yaşadılar. Öğrenciler daha sonra 1999 depreminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu “Kristal Anıt” bölümü ile deprem fotoğraflarını inceledi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *