İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel (Özel) Ayının ayak izleri dağcıları korkuttu

(Özel) Ayının ayak izleri dağcıları korkuttu

1634
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa’nın zirvesine tırmanan dağcılar, yoğun sis ve yağmur altında yaptıkları yürüyüşte bir ayının ayak izlerini görünce tedirgin oldu.

Bursalı dağcılar, yaz kış demeden tırmandıkları 2543 metre yüksekliğindeki Uludağ’ın zirvesine yoğun sis ve yağmura rağmen yürüdü. Hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düştüğü zirvede, dağcılar esen fırtınaya direndi. Zirvede tepe kulübesinde soluklanan dağcılar, daha sonra dönüşe geçti. Geçtikleri bölgelerde kimi zaman izleyenler nefesleri tutarken, karşılaştıkları ayının ayak izi ise dağcıları heyecanlandırdı.

Uludağ’da her faaliyette bir ayı iziyle karşılaştıklarını belirten dağcılardan İsmet Şentürk, “Yavru ayı veya ayak izlerine alışığız. Ancak bu ayak izi büyüktü, ayının kendisini canlandırdığımız da ürpermemek elde değildi. O ayının kendisiyle karşılaşsak, ne gibi tepki vereceğini bilemediğimiz için heyecanlandık. Faaliyetimiz, batan bir kar olduğu için 13 saat sürdü. Ekibimizden birinin de rahatsızlanmasından dolayı bizi bekleyen araçlara biraz geç vardık” dedi.

Şentürk, “Bu hafta sonu, yağış olduğunu bilmemize rağmen planlamış olduğumuz Uludağ geçişini iptal etmedik. Yağış bizi sırılsıklam yaptı. Hava ısındığı için eriyen karlar yağmur olarak geldi. Ancak kar haziran ayına kadar Uludağ’da bulunuyor. Biz dağcılar genellikle güzel havalarda etrafımızı görerek yürüyüş yapmayı seviyoruz. Bazen de bu gibi şartları test etmeye çalışıyoruz. Hem eğitim hem de doğayla mücadele konusunda beceri kazanıyoruz. Teknolojinin gelişmesi ve kıyafetlerin her geçen gün iyi üretilmesinden dolayı çok rahatız. Bundan 15-20 sene önceye kadar bu gibi faaliyetleri yapmak bir hayaldi. İnsanlar bu tür faaliyetleri yapmayı aklından dahi geçiremezdi” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *