İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel (Özel) Ramazan davullarını evinin salonunda yapıyor

(Özel) Ramazan davullarını evinin salonunda yapıyor

249
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa’da müzisyen Bülent Arpat, davul imalatını evinin salonunda ve balkonunda yapıyor.

Bursa’da ramazan ayına günler kala davulcuların mesaisi de yoğun geçiyor. Müzisyenlik yapan 44 yaşındaki 2 çocuk babası Bülent Arpat da Ramazan davulu yapıyor. 20 yıldır davul çalan ve 3 yıl önce davulunu tamir ettirmeye usta bulamayan Arpat, bu yüzden yapım işine girdi. Zamanla kendini geliştiren Arpat, her kesimin istediği türde davul yapabiliyor. Arpat, ramazan ayı öncesinde yoğun mesai harcıyor. Atölyesi olmadığı için davulları evinin balkonunda ve salonunda ticari bir beklenti içinde olmadan yapan Arpat, bir davul için en az 2 gününü harcıyor. İşini büyük bir zevkle yapan Arpat, ramazan ayı öncesinde çok talep aldığını söyledi.

Ramazan ayının olmazsa olmazlarından birisinin de davul olduğu belirten Bülent Arpat, “Ramazan ayından bir ay öncesinden siparişlerimiz geldi. Köylerimizde tamirler geldi, onları tamamladık. Ben kendim normalde müzisyenim. Sosyal medyadan görenler olunca davul istediler. Ağacını, masrafını alıyoruz bunu hobi olarak yapıyorum. Kendim eğlenmiş oluyorum” dedi.

En iyi davulun ceviz ağacından olduğunu ifade eden Arpat, “Eskiden keçi ve oğlak derisinden oluyordu, şimdi plastikler var. Yağmur ve sıcaktan koruyor. Problem olmuyor. 20 sene içerisinde davul yapmadığım için kendime hayret ediyorum. 4 senedir davul yapıyorum. Kendi çaldığın enstrümanı kendin yapıyorsan daha iyi oluyor. Bütün malzemelerini kendin seçiyorsun. Şimdi gelişen teknolojiyle birlikte davullara ışık da koyuyoruz. Genelde davulcular sahurda çıktığı için, elektrik kesilir diye isteyenlere beyaz ışıklar ekliyoruz” diye konuştu.

Oğlu Beytullah’ın da davula ve yapımına merakı olduğunu sözlerine ekleyen Arpat, “Ben kendisini zorlamıyorum. Uzaktan beni izliyor, kendisi yapmaya çalışıyor. Yeni yeni de davul çalmaya da başladı. Bana da yardımcı oluyor” dedi.

11 yaşında babasına yardım eden Beytullah Arpat ise davul yapmanın ve çalmanın çok keyifli bir şey olduğunu söyledi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *