İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Pilot Olmak İsteyenlere 3’üncü Fırsat

Pilot Olmak İsteyenlere 3’üncü Fırsat

İSTANBUL - Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin 3’üncü dönem drone eğitimleri başlıyor. Drone kullanmaya meraklı gençler eğitim sonunda ‘SHGM Onaylı Ticari İHA-1 Ehliyeti’ne sahip oluyorlar.

Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM), gençlerden gelen yoğun istek üzerine 3’üncü dönem drone eğitimleri için ön kayıtları almaya başladı. 07 – 14 Mayıs tarihleri arasında ön kayıtların kabul edileceği drone eğitimleri ise 21 Mayıs Cumartesi tarihinde başlayacak. Zeytinburnu’nda ikamet eden, 15 – 25 yaş arası gençlerden mülakatla seçilecek 40 kişilik öğrenci grubuna verilecek 4 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Onaylı Ticari İHA-1 ehliyeti almaya hak kazanacaklar. Yaygın olarak halk arasında drone ehliyeti diye tabir edilen SHGM Onaylı Ticari İHA-1 ehliyeti ile ağırlığı 25 kilograma kadar olan cihazları kullanılabiliyor. Eğitim, SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

NİTELİKLİ İHA PİLOTU OLMA FIRSATI

ZEYGEM tarafından verilen İHA-1 eğitimleri İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı’nda (SHT-İHA) belirtilen nitelikleri taşıyan ve ticari amaçlarla insansız hava aracı kullanmak isteyen gençlere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Bu sayede sivil havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli İHA pilotlarının yetiştirilmesine de katkı sağlanıyor.

Toplamda 38 saat sürecek derslerde; İHA Tanıtım, Havacılık Kuralları, Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri, Genel Meteoroloji Bilgisi, Hava Trafik Kontrol (ATC) Usulleri ve Havacılık Freyzyolojisi, Uçuş Operasyonu, Kumanda Edilebilir Sistemler, İTKİ Sistemleri, Aviyonik Sistemler, Kontrol, Bakım ve Onarım, Kumanda Göstergeleri, Kalkış ve İniş Komutları, Yatay ve Dikey Komutlar, Kumanda ve Uçuş Modları, Acil Durumlar ve Uçuş eğitimleri verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *