İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Sakarya’nın ‘cennet’ vadisinde her gün rengarenk bir hasat var

Sakarya’nın ‘cennet’ vadisinde her gün rengarenk bir hasat var

277
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kuzeyde üretim yaptığı Melen Botanik Vadisi ‘cennet bahçesine’ dönüştü. Yüzlerce çeşit bitkiyle, Sakarya’da tarımın kalbi olan vadide her gün rengarenk bir hasat var. Başkan Yüce, “Dünyanın en nadide topraklarının tarımda şahlanması için çalışıyoruz. Vadimizde her gün şölen gibi bir hasat var. Topladığımız lavantalar piyasaya sunulmak için hazırlanıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’ya tarımda vizyon kazandırmak için çalışmaya devam ediyor. Kentin kuzey bölgesinde Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan Melen su geçiş hattı üzerine kurulan Melen Botanik Vadisi, üretiyor ve kazandırıyor. 1 milyon 815 bin 785 adet aromatik bitkiyle pazarı ciddi anlamda besleyen “cennet vadisinde” her gün rengarenk hasat var. Adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya, defne gibi aromatik bitkilerin yeşerdiği vadi topraklarında bugünlerde lavanta hasadı yapılıyor.

Vadide her gün rengarenk bir hasat var

70 kilometre uzanan verimli topraklarda toplanan lavantalar, piyasaya sunulmak için hazırlanıyor. Arı zehri, arı sütü, polen-propolis ve suni oğul üretimleri için de çalışmanın yapıldığı “cennet” topraklarda yetişen yüzlerce çeşit bitkiyle arazide her gün rengarenk bir hasat var. Fidan ve Sera A.Ş lavanta, kekik, ıhlamur balı gibi özel aromatik ballar ile yüzlerce çeşit bitkinin yetişmesi için vadide özverili bir çalışma yürütüyor. Toplanan bitkiler, bir çok alanda değerlendirilmek üzere hazırlanıyor ve farklı ürünlerin üretiminde kullanılıyor.

“Sakarya’ya tarımda yeni bir vizyon kazandıracağız”

Sakarya’nın tarımda şahlanması için gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Dünyanın en nadide, zengin topraklarına sahip olan Sakaryamıza tarımda yeni bir vizyon kazandırmak için çalışıyoruz. Bugün Alancuma’da, kuzey bölgesinde ve tüm ilçelerde tarımsal ürünlerin bizzat belediye eliyle üretimiyle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Biz üretiyoruz vatandaş kazanıyor. Tarımda ürün çeşitliliğini artırmak ve Sakarya pazarına katkı sunmayı hedefliyoruz. Tarımda vizyon projelerimizi tek tek hayata geçirerek, Sakarya’nın üreterek kazanan bir şehir potansiyelinde olduğunu göreceğiz inşallah. 2 milyon bitkiyi toprakla buluşturduğumuz, içinde sosyal alanların ve bereketli arazilerin yer aldığı Melen Botanik Vadisi’nde de oluksuz bir çalışma var hamdolsun.” dedi.

“Cennet vadimiz her gün başka bir renge bürünüyor”

Yüce, yetiştirilen yüzlerce tür bitkiyle vadinin her gün başka renklere büründüğünü ifade ederek, “ATV’li ve atlı güvenliklerle korunan, belediyemiz iştiraki Fidan ve Sera A.Ş’nin güçlü ekibinin çalışma yaptığı vadide, birbirinden muhteşem bitkiler yeşeriyor. Her gün  başka bir renge bürünüyor bu güzel topraklar. Lavanta, kekik, ıhlamur ve sayabileceğimiz yüzlerce çeşit bitki. Bu bitkilerden hazırlanan ballarla birlikte arılar, arasında tozlaşmaya yardımcı olacak ve vadide verim her geçen gün artacak. Toprağın bize hediye ettiği bu bitkilerle ayrıca kozmetik ürünler üreterek hemşerilerimize en doğal ürünleri sunacağız. Ürünlerin satışı için yurt dışı firmasıyla yaptığımız anlaşmalar var. Bu şehrin her karış toprağını değerlendirip, ekonomiye katkı sunmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *