İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel SAÜ Dünya 7’ncisi oldu

SAÜ Dünya 7’ncisi oldu

Sakarya Üniversitesi Deprem ve Tasarım Takımı, Amerika Los Angeles’ta düzenlenen “15. International Seismic Design Competition” yarışmasında Dünya 7’ncisi oldu.

SAKARYA

Sakarya Üniversitesi Deprem ve Tasarım Takımı, Berkeley, UCLA, Stanford gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin de finalde yarıştığı toplam 40 üniversite arasından en iyi Deprem Performansı Tahminlerinde Dünya 7’ncisi oldu.

Katıldıkları yarışma sonrasında açıklamalarda bulunan takım lideri Hikmet Yılmaz, "Binanın esin kaynağı olarak eskiden Hollywood’da kullanılan film şeridinden ilham alındı. Yapısal konseptte ise taşıyıcı sistem olarak perde ve çerçeveli bir sistem oluşturuldu. Binaya verilen ölçeklendirilmiş deprem kayıtlarında sallanarak ayakta kalması ve iyi bir performans göstermesi amaçlandı. Binamız verilen iki deprem kaydında da ayakta kalmayı başardı. Sonuç olarak en az hasarı alan takımlardan biri olduk. Yer değiştirme ve ivmeleri de en iyi tahmin ederek, deprem performans tahmininde ilk 10’a girmeyi başardık" dedi.

Elde edilen başarının ilk olarak üniversiteden alınan eğitime bağlı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Ülkemiz deprem kuşağında ve her ne zaman bir deprem olsa sonucu hep trajedi. Mühendis ve mimar adayları olarak bu yarışma bize çok şey öğretti. Türkiye’den onlarca ve dünya genelinde yüzlerce başvuru arasında ilk 40’a girerek finale kaldık ve daha sonrasında yarışmaya giderek 7’nci olduk. Yarışmaya ilk defa katılarak böyle bir başarı sağladık. Yarışma sürecinde, öğrendiğimiz ve gördüğümüz bilgilerin ülkemizin depremselliği dikkate alındığında, öğrendiklerimizi yapılarını geliştirmek için kullanmak en büyük arzumuz. Umarım bu gibi çalışmalar daha çok inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerine ulaşır ve süreklilik kazanır ve öğrenciler henüz üniversitedeyken hem takım halinde çalışmalar yaparlar, hem de ülkemizin deprem bilincini daha çok geliştirmeye yönelik katkıda bulunurlar" diye konuştu.

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *