İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel SAÜ OSAMER’den Osmanlı Hakkında 7 Kitap

SAÜ OSAMER’den Osmanlı Hakkında 7 Kitap

Sakarya Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezi (OSAMER) tarafından Osmanlı Devleti hakkında mimariden gündelik hayata, beslenmeden ulaşıma, sağlıktan okuryazarlığa, maddi kültürden kadınlara ve daha birçok konuya ilişkin 7 ayrı kitap yayımlandı.

SAKARYA

Kitapların içeriğinde OSAMER tarafından 2015 yılında Osmanlı alanındaki uzmanları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Kongresi’nde yayımlanan tebliğlerden yararlanıldı. “Osmanlı’da Şehir, Vakıf ve Sosyal Hayat”, “Osmanlı’da Yönetim ve Savaş”, “Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü”, “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim”, “Osmanlı’da Siyaset ve Diplomasi” ve  “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” adını taşıyan kitaplar, Sakarya Üniversitesi öğretim elemanlarının editörlüğünde hazırlandı.

Doç. Dr. Süleyman Kaya ve Doç. Dr. Haşim Şahin’in editörlüğünü yaptığı “Osmanlı’da Fıkıh ve Hukuk” adlı kitap on bir yazıdan oluşurken, kitapta Osmanlı hukuku, Şeriyye sicilleri, usul eserleri, Tanzimat sonrası yazılan ilmihal literatürü, fetva-kazâ ilişkisi, Osmanlı ceza hukuku, mufassal ve evkâf defterleri gibi birçok konu ele alındı.

“Osmanlı’da Şehir, Vakıf ve Sosyal Hayat” başlıklı kitabın editörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Kerim İlker Bulunur, Doç. Dr. Fatih Bozkurt ve Arş. Gör. Mahmut Cihat İzgi yaparken, “Osmanlı’da Yönetim ve Savaş” kitabının editörlüğünü de Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş ve Arş. Gör. Hacer Kılıçaslan yaptı.

“Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Yemek Kültürü” Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın ve Arş. Gör. Ravza Aydın; “Osmanlı’da Felsefe, Tasavvuf ve Bilim” Prof. Dr. Fuat Aydın ve Doç. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın; “Osmanlı’da Siyaset ve Diplomasi” Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş, Doç. Dr. Haşim Şahin ve Arş. Gör. Hacer Kılıçaslan; “Osmanlı Üzerine Konuşmalar” ise Prof. Dr. Fuat Aydın editörlüğünde hazırlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *