İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel SAÜ'de Denetimli Serbestlik Çalıştayı: Yeni İş Birliği ve Toplumsal Katkılar Tartışıldı

SAÜ'de Denetimli Serbestlik Çalıştayı: Yeni İş Birliği ve Toplumsal Katkılar Tartışıldı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin düzenlediği çalıştay, denetimli serbestlik uygulamaları ve topluma katkı odaklı projeleri ele aldı. Rektör Yardımcısı ve Başsavcı Vekili'nin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, iş birliği imkanlarını ve teori ile pratiğin buluşmasını vurguladı. Çalıştayda, akademisyenler ve bürokratlar fikir alışverişinde bulundu.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin koordinasyonunda düzenlenen çalıştay, 6 Ocak 2025 tarihinde personel lokalinde gerçekleştirildi. Çalıştayda, denetimli serbestlik uygulamalarına yönelik iş birliği imkanları, proje önerileri ve topluma katkı sağlayabilecek yeni alanlar tartışıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu ile Cumhuriyet Başsavcı Vekili Neceattin Öztürk, alanda uzman akademisyen ve bürokratların da katıldığı çalıştayda, Sakarya Üniversitesi ile Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilecek projeler üzerinde duruldu, denetimli serbestlik sisteminin toplumsal faydasına dikkat çekildi.

Teori ve pratik buluşuyor

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, fakültenin bağımlılık, suç ve tövbe konularında akademik birikimlerini pratik uygulamalara dönüştürme potansiyelinden bahsederek kelam, İslam hukuku, tasavvuf ve tefsir gibi alanlardaki çalışmalarının topluma katkı sağlayacak projelere dönüşebileceğini ifade etti.

Dört oturumdan oluşan çalıştayda, “Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğünün Faaliyet Alanları ve İş Birliği İhtiyaçları”, “Hukuki Perspektiften Denetimli Serbestlik-Üniversite İş Birliği”, “İlahiyat Fakültesinin Denetimli Serbestlik Çalışmalarına Katkı İmkanının Değerlendirilmesi”, “Sosyal Hizmet ve Psikoloji Bölümünün Denetimli Serbestlik Hizmetlerine Katkıları ve Genişletme İmkanı” gibi konular ele alındı.

Katılımcılar, her oturumun ardından yapılan müzakerelerde sunumlara ilişkin değerlendirme ve önerilerini dile getirerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *