İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel SAÜ'de Kripto Para Birimleri Çalıştayı yapıldı

SAÜ'de Kripto Para Birimleri Çalıştayı yapıldı

320
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) öncülüğünde düzenlenen “Kripto Para Birimleri” çalıştayı, 7 Mart Çarşamba günü SAÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşti.

SAKARYA

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği çalıştay Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Programın ilk oturumu Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık başkanlığında, blockchain teknolojisi ve kripto paraları tanımaya yönelik olarak gerçekleştirildi. TÜBİTAK/BİLGEM Birim Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Sabır Kiraz, Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan ve İSEFAM Araştırma Görevlisi Mervan Selçuk’un konuşmacı olarak yer aldığı oturumda, dijitalleşen çağda geleceğe yön verme açısından kripto paraların önemine dikkat çekildi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kaya’nın başkanlık ettiği ikinci oturumda ise İSEFAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya, konuyu fıkhi açıdan ele aldı. Kripto para birimlerinin şer’i bakımdan problemli yönlerini dokuz başlık altında sıralayan Kaya, bu problemlerin bir kısmının diğer para türlerinde de mevcut olduğuna işaret ederek, özü itibariyle kripto paraların caiz oluşunu engelleyen ciddi bir problemin gözükmediğini kaydetti.

Programın üçüncü oturumunda ise kamu kurumlarının kripto para birimlerine bakışı değerlendirildi. Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Necdet Şensoy’un başkanlığında gerçekleşen oturumda, BDDK adına Bankacılık Başuzmanı Murat Yönaç, Merkez Bankası adına ise Uzman Betül Üzer konuşma yaptı.

Dördüncü ve son oturumda ise İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan başkanlığında, kripto para birimlerine dair imkanlar tüm katılımcılar tarafından ortaya konuldu.

Bir gün süren program, katılımcıların soru ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi. Katılımcılara belgelerinin takdim edildiği programın son oturumunda, İSEFAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya sözü alarak tüm katılımcılara teşekkür etti ve programa olan ilgi nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *