İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Siber güvenlik alanında ciddi anlamda açık var'

'Siber güvenlik alanında ciddi anlamda açık var'

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından Bilişim Günleri kapsamında “Bi’ Gün Sakarya 18” adlı etkinlik düzenlendi.

SAKARYA

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinliğe Shift Delete.net kurucusu Hakkı Alkan ve Hyundai Ağ Güvenliği Yöneticisi Safa Çalışkan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Yumuşak, bilişimin günümüzde insan hayatında hava, su ve gıda gereksinimleri gibi çok temel ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Yumuşak, “Ülkemizi bilgi çağına taşıyacak olan unsurlardan birisi olan bilişimin gelişmesini sağlamak ve bilişime olan farkındalığı arttırmak; hem fakülte olarak hem de siz sevgili öğrencilerimiz olarak en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu bugünkü etkinliğini de bu hedeflere ulaşmak için yapılan çalışmalardan birisi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Shift Delete.net kurucusu Hakkı Alkan, konuşmasında üniversitelerin bilgi üretme yerleri olarak misyon ve vizyon belirlediklerini kaydetti. Türkiye’nin bilgi çağına ulaşması için bilgiyi üretmenin ve bunu bir güce dönüştürmenin, üniversitenin en temel görevleri arasında olduğunu aktaran Alkan, “Bugün hem ülkemize hem de dünyaya baktığımızda, en büyük düşmanlarımızın cehalet ve yoksulluk olduğunu görüyoruz. Cehaletle savaşmamızın tek yolu bilim üretmek ve bilimi en temel ilke yapmaktır. Yoksullukla savaşmanın en temel yolu da sanat üretmek ve sanatla ilgilenmektir. Mühendislik ise bu sanatlar arasında en güzelidir. Çünkü üniversitenin temel fonksiyonu fayda üretmektir. Sanat, değeri yüksek olan bir şeydir ve bunu en güzel mühendisler yapar. Uzun zamandır da bunu en güzel bilgisayar ve bilişim mühendisleri yapıyor” dedi.

Hyundai Ağ Güvenliği Yöneticisi Safa Çalışkan yaptığı konuşmasında ağ, siber güvenlik ve ağ güvenliği konularına değindi. Çalışkan, “Teoriler üzerine yoğunlaştıkça, piyasaya atıldıkça kendinizi keşfetmeye başlıyorsunuz. Bilişim sektörü çok enteresan bir sektördür. Farklı dallardan bir araya gelip bu işini çok iyi yapan meslektaşlarınız var. Bu sebepten dolayı kimse iddialı olamıyor. İddialı olmanız için fark yaratmalısınız. Bilişim sektöründe iş bulma açısından şansınız çok yüksek. Şu anda siber güvenlik alanında ciddi anlamda açık var. Bir işe başvuru yaptığınızda, mevcut işinizi iyi yapıyorsanız işe alınmanız çok kolay olacaktır” ifadelerini kullandı.

Etkinlik konuşmacıların öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *