Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Osmanlı’da Sosyoekonomik hayatta Sakarya Belgeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları neticesinde bir sergi ile Sakarya halkının ilgisine sunuldu.
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Osmanlı Arşivi’ndeki Sakarya ile ilgili belgeler, Osmanlı Arşiv Uzmanı Nurullah Nehir rehberliğinde taranarak içinden 40 tanesi seçildi ve SATSO fuayesinde açılan sergi ile belge orijinalleri transkripsiyonları ile sunuldu.
Serginin açılış törenine SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yetkilileri ve SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri de iştirak etti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı projesiyle gerçekleştirilen sergideki belgelerde ilginç konular yer alıyor.
Törenin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; “Tarihini bilmeyen geleceğine yön veremez. Desteğimizle hazırlanan Sakarya’mızın ticari hayatını güzel bir çalışma ile anlatan Ada’dan Pazara Sakarya kitabımızdan sonra Osmanlı Arşivlerinde bölgemizi inceleyen bir çalışma ortaya koyuyoruz.. Projeye emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sanayideki gelişmeler hepimizin malumu. Milli tankını üreten, milli treni üretmeye hazırlanan şehrimiz, inşallah otomotiv üretim üssü olma yolunda da gayretli çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi çalışmalarımızla birlikte biz tarım ve turizm ile sosyal çalışmalarımıza ağırlık vermeye başlıyoruz, tarih bize ışık tutacak” dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ise yaptığı konuşmada SATSO’nun Sakarya’da bir ilk olarak gerçekleştirdiği örnek çalışmasının takdirle karşılandığını belirterek tebrik etti. Ünal, konuşmasının devamında “Tarihiyle barışmayan toplumlar başka milletlerin kölesi olur. Sakarya’da da bu güzel çalışma ile bizi tarihimizle kaynaştıran SATSO’ya ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ’un da çiçekle tebrik ettiği Osmanlı Arşiv Uzmanı Nurullah Nehir tek tek belgelerdeki detayları aktardı ve ilgiyle karşılandı.
[gallery columns="1" size="full" ids="11652,11653,11654,11655,11656,11657,11658,11659"]
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *