İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel TÜBİTAK Bursa Bölge yarışmasında ödüller sahibini buldu

TÜBİTAK Bursa Bölge yarışmasında ödüller sahibini buldu

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge yarışmasında ödüller sahibini buldu. Ödül törenine Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, TÜBİTAK Bursa Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, TÜBİTAK Bursa Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Şehnaz Baltacı, Millî Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler ve danışman öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan TÜBİTAK Bursa Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan; “TÜBİTAK tarafından ülkemizin en büyük ve en kıymetli sermayesi olan gençlerimizi erken yaşlarda motive etmek, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla her yıl proje yarışmaları düzenleniyor. Öğrencilerimizin büyük emek ve gayretle yaptığı proje çalışmaları, ülkemiz için daha parlak bir gelecek inşa etme gayretimizde bizi teşvik ediyor. Bugün hazırladıkları bilimsel projeler, öğrencilerimizin hem gelecekte önemli bilimsel çalışmalar yapabilecek donanımda bilim insanları olmalarına hem de ülkemizin bilim ve teknoloji alanında önde gelen ülkeler konumunda yer almasına önemli katkılar sağlıyor. Bu süreçte verilen ödüllerin yarışmanın bir amacı olmadığını, yarışmanın öğrencilerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araç olduğunu ve her bir öğrencimizin yaptığı proje çalışmalarının birbirinden değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. En önemli ödül öğrencilerimizin, bu süreçte öğretmenleri eşliğinde elde ettikleri kazanımlardır. Emek ve gayretlerinden dolayı yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi en samimi duygularla kutluyor, hayal ederek merak duyarak başladıkları bilim yolculuğunun hayatlarının her aşamasında devamını diliyorum.” dedi.

Yaptığı açıklamada Öğrencilerin ürettiği fikirlerin projeye dönüşmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, yarışmaya katılan öğrencilerin, normal müfredatlarının yanında proje yapma kültürüyle yetiştiklerini, projeler için zaman ayırdıklarını, heyecana ve rekabete girdiklerini söyledi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Serkan Gür, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve danışman öğretmenlerini kutladı.

Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere Türkiye genelinde 12 bölgede gerçekleştirilen yarışmada; Bursa Bölge sergisinde 7 il bulunuyor.  Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bilecik ve Kütahya illerinin yer aldığı Bursa Bölgesine bu yıl başvuru yapan 667 proje arasından 101 tanesi bölge sergisine davet edildi. Yarışma, Biyoloji, Fizik, Tarih, Coğrafya, Kimya, Teknoloji Tasarım, Yazılım, Değerler Eğitimi, Matematik ve Türkçe olmak üzere 10 ana alanda düzenleniyor. Bölge aşamasında jüri tarafından başarılı bulunan projelere her alanda Bölge Birinciliği, Bölge İkinciliği ve Bölge Üçüncülüğü ödülü verildi. Bölge aşamasında Birincilik ödülü alan projeler 06–10 Haziran 2022 Türkiye finallerine çağırılacak. Her yıl düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *