İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı

Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı

397
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunus Emre Enstitüsü ve Sakarya Üniversitesi arasındaki protokol gereğince ortaklaşa olarak Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü başladı.

SAKARYA
Etkinliğin açılışı Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi kınayan katılımcılar şehit olanlara rahmet, yaralılar da acil şifalar diledi. Konuşmacılar, böyle bir haince teşebbüsün, Türkiye’nin bütün kurum ve sektörlerini etkilediğini ama dünyaya açış kapımız olan yabancılara Türkçe öğretimini daha çok etkileyeceğini belirtti.
 

Konuşmacılar sözlerine “İstikrarlı Türkiye demek, büyüyen Türkiye demek, büyüyen Türkiye demek genişleyen ve ilgi gören Türkçe demek, demokrasi dışı uygulamalarla büyüme de olmaz, istikrar da olmaz. Bu büyüme ve istikrarı son dönemlerde Türkiye’de öğrenim görmek için yabancı öğrenci akınından anlıyoruz. Her yıl binlerce öğrenci Türkiye’de öğrenim görmek için Türk üniversitelerine geliyor, Türkçe öğrenmek istiyor. Yurt dışında, Yunus Emre Kültür merkezlerinin sayısı artıyor, Türkçe öğrenmeye ilgi artıyor, dolayısıyla yabancılara Türkçe öğreticilerine ihtiyaç da artıyor.” şeklinde devam etti.

Dünyanın, Türk insanını, Türkiye’yi ve Türk kültürünü Türkçe ile tanıyacağını, bu anlamda bu çağ dışı ve demokrasi dışı teşebbüsüne karşı Türk milletinin kahramanca tepkisini de anlatmanın, yabancılarla ilk muhatap olacakları sebebiyle yabancılara Türkçe öğreticilerine büyük sorumluluk ve görev düştüğünü belirtti.
 

1 ay boyunca yoğunlaştırılmış şekilde uygulamalı ve teorik dersler ile yapılan sertifika programı  Yurtdışı ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden filoloji mezunlarından yoğun başvurunun olduğu programa 40 kişi kabul edildi.

Katılımcılar, öğleye kadar Sakarya TÖMER’de gözlemci olarak derslere girecek, öğleden sonraları ise farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından teorik eğitimler alacak. 12 Ağustos’ta ise başarılı olan katılımcılara “Yabancılara Türkçe Öğreticisi Sertifikası” verilecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *