İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Türkiye’de ilk defa düzenlenen Robotis Steam Cup Turkey Başakşehir’de gerçekleşti

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Robotis Steam Cup Turkey Başakşehir’de gerçekleşti

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Robotis Steam Cup Turkey, Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 300’den fazla katılımcı ve 100’ün üzerinde takımın katıldığı etkinlikte 12 farklı robot kategorisinde yarışıldı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Robotis Steam Cup Turkey Stem Tabanlı Uluslararası Robotik Yarışması, Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı’nda gerçekleşen yarışmaya ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Gözetmenlerin yarışma öncesinde gençlerin yapmış oldukları robotları incelemesinden sonra yarışmaya geçildi. Gençlerin yarışma heyecanına aileleri de ortak oldu. 300’den fazla katılımcı ve 100’ün üzerinde takım, açık kaynak projesi, kutu toplama, voleybol, sahne ve koreografi, cityracer, robot sumo gibi 12 farklı kategoride yarıştı. 12 farklı kategorinin birincilerine 50 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. Öte yandan 12 kategori birincisinden 8 tanesi yurt dışında Steam Cup International yarışmasına ve bağlantılı olan FIRA, Robocup, Steam Cup Malezya, Steam Cup Kore yarışmalarına katılmaya hak kazanacaklar.



“Kategorilerde birinci olan ekiplerimize toplam 50 bin TL tutarında bir ödül verilecek”

Dereceye giren gençlerin Türkiye’yi temsilen yurt dışındaki yarışmalara katılmaya hak kazanacaklarını belirten Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü ve Başakşehir Living Lab Direktörü Bekir Selçuk Temel, “Şu an yaklaşık Türkiye genelinde yüzün üzerinde okulumuz 12 farklı kategoride yarışmaya geldiler. Gerçekten çok eğlenceli ve güzel bir yarışma gerçekleşiyor. 12 tane kategorimiz var, kategorilerde birinci olan ekiplerimize toplamda yaklaşık 50 bin TL tutarında bir ödül verilecek. Daha önemli kısmı ise dereceye giren takımlarımız yurt dışına Türkiye’yi temsilen farklı ülkelerde yarışmaya hak kazanmış olacaklar. Dolayısıyla bu açıdan bizim için daha önemli. Çünkü buradaki ekiplerimiz dereceye girdikten sonra tekrardan yurt dışı deneyimi kazanmış olacaklar. Ülkemizi yurt dışında temsil ediyor olacaklar” dedi.



“Tek günde üç tane robot tasarladık”

Tek günde üç adet robot yaptıklarını dile getiren Ada Demirer, “Biz robot dansında yarışmıştık, ikili atış yapıyordu. Anadolu Yakası’nda birinci olmuştuk. Tek günde üç tane robot tasarladık. Sonrasında katılmaya karar verdik” diye konuştu.

Etkinliği çok güzel bulduğunu ifade eden İsmail Çağrı Kaçar, “Üç tane Robotis Premium’larımız var. Premium’lardan ikisi dans kategorisinde dans edecek. Bir tanesi de daha sonra sumo kategorisinde ikisi birlikte kapışacaklar. Bir de Spider’ımız var. Etkinliği çok güzel bulduk. 1 haftadır geliyoruz. Arkadaşımla birlikte hepsini kurmayı öğrendik. Rahatlıkla kuruyoruz. Dans kategorisinde iddialıyız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *