İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Uluslararası festival ‘perde’ diyor

Uluslararası festival ‘perde’ diyor

1948
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi desteği ile düzenlenen Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, bu yıl 24. kez gerçekleştiriliyor.

Çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra, kukla ve gölge gösterilerine ve atölyelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını 24 yıldır aralıksız Bursa’da buluşturmaya devam ediyor. Festivalde sahne alacak topluluklar, BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Ö. Erdönmez, Rejisör Faik Ertener, Prof. Dr. Nihal Kuyumcu ile ASSITEJ Yönetim Kurulu Üyesi Özgün Çakar, ASSITEJ Genel Sekreteri Bilge Serdar ve Ankara Devlet Tiyatrosu Rejisörü Çağman Pala’dan oluşan 6 kişilik “Sanat Kurulu” tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi. Bu yıl 14 - 19 Ekim tarihleri arasında 24. kez düzenlenecek festivale yurtdışından; Belçika, İran, İspanya, Rusya, Bulgaristan, Arjantin-İspanya ve Danimarka’dan 7 oyun, yurtiçinden ise 4 farklı ilden 13 tiyatro grubu katılıyor. Festivalde programında tiyatro oyunlarının dışında; profesyoneller, üniversite öğrencileri ile öğretmen, çocuk ve gençlere yönelik 6 farklı atölye çalışması da yer alıyor. Program kapsamında AÇOK kurucuları tarafından “Türkiye çocuk ve gençlik tiyatrosu tarihinde AÇOK deneyimi” konulu bir seminer de yer alıyor.

Festivalde bu yıl da imza günleri düzenlenecek. Çocuk edebiyatı alanında sayısız yapıtlar sunan Behiç Ak ve Sevim Ak sevenleri ile buluşarak kitaplarını imzalayacak. “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Hizmet ve Emek Ödülü” bu yıl, çocuk tiyatrosuna vermiş olduğu katkılardan dolayı Olcay Poyraz’a verilecek.

Tüm oyunlar ve atölye çalışmalarının ücretsiz olarak izlenime sunulduğu festival 40 gösteri, 6 atölye çalışması, 1 seminer ve 2 imza günü ile 14 farklı sahnede gerçekleştirilecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *