İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Yüzey işlem sektörleri dernekleşiyor

Yüzey işlem sektörleri dernekleşiyor

746
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüzey işlem, kaplama, galvaniz, kumlama, temizleme ve boya konusunda faaliyet gösteren firmalar bir dernek çatısı altında toplandı.

Daha önce 3 kez kararlaştırılıp bir araya gelemeyen yüzey işlem, kaplama, galvaniz, kumlama, temizleme, boya konusunda faaliyet gösteren firmalar ve bu firmalara tesis kurulumu ekipman sağlayan şirketler, Ulusal Yüzey İşlem Sanayi Derneği’nin (KEY) çatısı altında toplandı. Dernek merkezinin İstanbul Anadolu yakasında olacağını ifade eden dernekleşme hareketinin öncülerinden İbrahim Doğangün, "Mevcut kontrolsüz ve örgütlenmemiş haliyle dahi çok büyük hacimlere sahip olan firmalar, otomotiv başta olmak üzere beyaz eşya, savunma sanayi, uzay ve havacılık, mobilya, makine, metal eşya, ev eşyaları, elektronik gibi tüm üretim sektörlerine doğrudan veya dolaylı olarak hizmet sağlıyor. Türkiye ekonomisinde de bu pozisyonu itibariyle önemli belirleyici etki ve gücü bulunuyor. Bu alanda çalışıp ama derneği olmayan tek Avrupa ülkesi de maalesef Türkiye’dir" dedi.

Sektörlerin sağlıklı gelişimini sağlamak ve daha fazla katma değer üretir hale getirmek için bir dernek çatısı altında toplandıklarını belirten Doğangün, "Kanun gereği Türkiye adını bu aşamada kullanamayan KEY, bir yıldan sonra ulusal ve uluslararası boyutta yerel ve dünya ölçeğinde iş birlikleri, standartlar ve disiplinler oluşturmak, bunları geliştirmek, yaşatmak ve yaygınlaştırmak istiyor. Söyleşi, panel, akademik çalışmaları içeren eğitim faaliyetleri düzenleyerek iş eğitimleri de vereceğiz" diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *