İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Simav Gölcük Taş Konaklar

Kütahya’nın Simav ilçesinde eko turizmin gelişmesi amacıyla Simav Belediyesi tarafından 1450 rakımlı Gölcük Yaylası mesire alanında inşa edilen 15 adet Taş Konak ziyaretçilerine doğa ile iç içe vakit geçirme olanağı sağlıyor.

Simav Belediyesi tarafından Simav ilçe merkezine 10 km mesafede bulunan 1450 rakımlı Gölcük Yaylası Mesire alanında doğaya hiçbir şekilde zarar verilmeden ve hiçbir ağaç kesilmeden inşaa edilen taş evler doğa ile iç içe bir ortamda ziyaretçilerine hizmet veriyor. Eşsiz güzelliklerin içerisinde Gölcük Krater gölünü görecek şekilde dizayn edilen taş evler ziyaretçilerini doğal güzelliğe ve doğayla iç içe olmasıyla kendini hayran bırakıyor.

Taş evlerin gerek konumu gerekse doğallığı ile ziyaretçilerine eşsiz bir ortam sunmanın yanı sıra 1450 Rakımlı Gölcük Yaylasında  bulunan 3 bin metre uzunluğundaki bisiklet ve yürüyüş yolunda yürüyüş yapma ve bisiklete binme imkanı sunuyor.

Taş konakların hizmete girmesiyle ilgili olarak Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer; “1450 rakımlı Gölcük Yaylası mesire alanında inşa ettiğimiz 15 adet Taş evimizin yapımında bölgenin kerestesi ve yine bölgeye has taşları kullandık. Bu sayede hem taş evlerin doğayla bütünleşmesi sağlandı hem de misafirlerimizin konforu düşünüldü. Taş konaklarımızda kullanılan mobilyaları da kendi mobilya atölyemizde ürettik. Çevreye duyarlı yaklaşımımız ile taş evlerin yapıldığı alanda hiçbir ağaç kesmediğimiz gibi daha da alana 200 adet ağaç diktik bunun yanında da 1000 adet çalı grubu dikerek taş evlerimizin peyzajını da güzelleştirdik. Gölcük Yaylasında bulunan Taş konaklarımıza sizleri de bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Saklı bir cenneti anımsatan 1450 rakımlı Gölcük Yaylası Taş Konakları Dağ turizmi yapmak isteyen ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.