İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın İnsan Kaynakları 2021’de en çok eleman aranan pozisyonlar “satış temsilcisi” ve “kurye/motorlu kurye” oldu

2021’de en çok eleman aranan pozisyonlar “satış temsilcisi” ve “kurye/motorlu kurye” oldu

882
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Firmaların aradığı elemanı, iş arayanların ise aradığı işi bulduğu Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net, 2021 yılında en çok aranan pozisyonları, eleman bulmakta sıkıntı çeken sektörleri, istihdam artışında patlama yaşayan iş alanlarını ve sektörleri açıkladı. 2021’de en çok aranan pozisyonlar satış temsilcisi/danışmanı, kurye, depo elemanı, üretim elemanı, güvenlik görevlisi ve muhasebe elemanı olurken, motorlu kurye ihtiyacında ise patlama yaşandı.

İş ilanı sayılarında artış yaşandı

Eleman.net’in 2021 yılı verilerine göre ilan sayıları önceki yıla oranla %30 artarken, başvuru sayılarında ise yaklaşık %20’lik bir düşüş bulunuyor. Pandemi nedeni ile iş gücüne katılımda bir azalma söz konusu olmasına rağmen, yılın son çeyreğinde ekonomide yaşanan gelişmeler ve pandeminin etkilerinin azalması, iş gücüne katılımda ve iş başvurularında artış yaşandı. 2022’de iş başvurularındaki artışın devam edeceği tahmin ediliyor.

Lojistik alanındaki pozisyonlarda önemli ihtiyaç oluştu

2021 yılı verilerine göre en çok aranan pozisyonlar satış temsilcisi/danışmanı, kurye, motorlu kurye, depo elemanı, üretim elemanı, güvenlik görevlisi ve muhasebe elemanı oldu. Pandemi koşullarının sonucu olarak lojistik alanındaki pozisyonlarda önemli bir ihtiyaç oluştu. Kurye, depo elemanı, şoför, forklift operatörü gibi pozisyonlar için verilen ilan sayılarında önemli bir artış olurken, e-ticaret, online yemek ve market siparişi alanındaki talebin ve girişimlerin de artması ile motorlu kurye ihtiyacında patlama yaşandı.

Şirketler hangi pozisyonlar için eleman bulmakta sıkıntı yaşanıyor?

Firmaların eleman bulmakta sıkıntı yaşadığı pozisyonlardan bazıları şu şekilde:

  • Kurye/Motorlu Kurye
  • CNC Operatörü
  • Makine Operatörü
  • Yazılım Uzmanı
  • Grafiker-Web Tasarım Uzmanı
  • Yabancı Dil Çağrı Merkezi Elemanı
  • Depo Personeli
  • Şoför
  • Argon Kaynakçısı

Özlem Demirci Duyarlar: “Lojistik ve tedarik zincirinde yaşanan istihdam artışı 2022’de de devam edecek”

Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, Eleman.net’in iş dünyasına, çalışanlara ve iş arayanlara özel açıkladığı verilere ek olarak şu bilgileri de sundu: “Pandemi ile birlikte lojistik ve tedarik zinciri sektöründe yaşanan istihdam artışının 2022’de de devam edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ayrıca üretim, gıda, restoran, e-ticaret, sağlık, bilişim ve enerji sektörlerindeki ilan sayıları dolayısıyla işe alımlarda bir artış bekliyoruz. Pandemi döneminde ilan sayılarında düşüş görülen ve önceki yıllarda en fazla istihdam sağlayan sektörlerden olan hizmet sektöründe ise pandeminin etkilerinin azalmasıyla işe alımlarda artış bekliyoruz”.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *