İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Kısa Kısa Sofuoğlu'ndan İlahiyat Fakültesi tercih edecek öğrencilere mesaj

Sofuoğlu'ndan İlahiyat Fakültesi tercih edecek öğrencilere mesaj

1884
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu sosyal medya hesabından İlahiyat Fakültesi tercih edecek öğrenciler için paylaşımda bulundu. Sofuoğlu paylaşımında 'İMANINIZI KORUMANIZ için İFAM ya da benzeri SAĞLAM KURUMLARIN olduğu şehirleri seçin ve oralarda kalın' dedi. İşte o Paylaşım

İlahiyat Fakültesi yazacak Kardeşlerim! İlahiyatlarda, GOLDZİHER MÜRİDİ KİMİ HOCALARCA Deist, Ateist, Hadis Düşmanı, Kuran Düşmanı, Modernist akımlara karşı İMANINIZI KORUMANIZ için İFAM ya da benzeri SAĞLAM KURUMLARIN olduğu şehirleri seçin ve oralarda kalın

İFAM Hakkında*

İki asırdır İslam coğrafyasında âlim ve mütefekkirler nezdinde en fazla heyecan uyandıran konu, “Nasıl olmalıyız?” sorusudur. Müstağrib bu soruyu medenî birikimimiz ve tarihi tecrübemizin reddedilmesi için bir fırsat telakki ederken, müstakim mümin ise tekrar İslamî bünyeye dönebilmenin vasıtası olarak görür. Mezkûr soruya cevap sadedinde, farklı usuller üzerine ibtinâ eden pek çok hareket ortaya çıkmıştır. Sahih İslamî tasavvurla farklı şekillerde irtibatı olan ve tarihi süreç içerisinde kısmi değişikliklerle sürekli var olan bu hareketleri “redd-i kadim”, “gelenekçilik/taklitçilik” ve “keşf-i kadim” olarak tasnif edebiliriz.

Bu yıl ilk mezunlarını veren İFAM, ulu hocaların “muhalled eserleri” üzerinde beş yıl süreyle “keşf-i kadim”in yapıldığı bir ilim ve fikir okuludur. İFAM’ın var oluş nedeni, modern zamanda Allah Resulü (sallâllahu aleyhi ve sellem)’in ve büyük ruhlu alimlerin yolunda yürüyen, ferdî ve ictimâî var oluşu ya da toplumsal mutabakat zeminini onların mirasında arayan ilim, fikir ve dava adamları yetiştirmektir.

İFAM, “sıra kitapları” yanında Fethu’l-Barî, Hidâye, Mir’at, Beydâvî gibi üst düzey kitapları da okutarak Kur’an ve Sünnet’in muasır sorunlara hangi esaslar ve pratikler çerçevesinde çözüm üretebileceğini gösterir.

İFAM, “icmayı hüccet, ihtilafı ise rahmet” kabul eder. Fakat Ehl-i Sünnet’i akidede, tefekkürde ve amelde İslam’ın kendisi olarak görür.

İFAM, programında yer alan her bir kitabı doğrudan ya da dolaylı olarak İslam’ın hayatı tayin etme vasıtası olarak görür ve bu çerçevede yorumlar.

İFAM; İslam’ı, Keşmirî ve Kevserî’de ilim, Nedvî ve Necip Fazıl’da fikir, Ali Haydar Efendi’de zühd, II. Abdulhamid’te feraset, İmam Şamil’de cihad, Hasan el Benna’da aksiyon olarak gören yeni medrese, yeni SÜLEYMANİYE’dir.

* Kaynak: https://www.ifam.org.tr/icerik/varlik-sebebi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *