İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Adapazarı’nın Tek AVM’si Katlı Pazar Olacak’

CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç, Katlı Pazaryerinin üst katında bulunan dükkanlar için AVM modeli geliştirmek istediklerini söyledi.

SAKARYA – Adapazarı

CHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı İsmail Kılıç, ‘Yeniden Güçlü Adapazarı’ çalışmaları kapsamında esnafın daha çok kazanacağı üretim modellerini hayata geçirmek istediklerini ifade ederek Katlı Pazar için düşündükleri AVM modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye bünyesinde hayata geçirecekleri Yatırım Destek Ofisi’nin Katlı Pazar için rol model bir proje hayata geçireceğini belirten Kılıç, “Katlı Pazaryeri hem tekstil hem de gıda ürünlerinin satışında önemli bir merkez. Ancak tekstil alanında maalesef bu önemli pazarımız kötü günler geçiriyor. İş hayatını büyük ticari işletmelere danışmanlık yaparak geçirmiş bir Belediye Başkan Adayı olarak Katlı Pazar esnafının bu durumuna seyirci kalamayız. Geliştireceğimiz model ile Katlı Pazar’ı bir AVM’ye dönüştüreceğiz” dedi.

DAHA ÇOK KAZANDIRAN PROJELER
AVM modelini de açıklayan Kılıç, “Daha önce belediye bünyesinde açacağımız Yatırım Destek Ofisi’mizi halkımıza açıklamıştık. Bu ofisimiz esnaflarımız ve iş adamlarımızla ortak çalışmalarda danışmanlık hizmeti sunarak, markalaşma ve hibe teşvik süreçlerinde vatandaşımızın yanında olacak. Yatırım Destek Ofisimiz ile Katlı Pazar’da esnaflarımızın markalaşmasını ve kümelenme ile daha güçlü işletmeler haline gelmesini arzu ediyoruz. Katlı Pazar’ı esnaflarımızın sahibi olduğu bir AVM’ye dönüştüreceğiz. Şehrin merkezinde, insan sirkülasyonunun bu kadar fazla olduğu bir bölge de Katlı Pazar esnafının işlerinin kötü olmasını kabul edemeyiz. Biz esnafın yüzünün gülmesi için daha çok kazandıran projeler geliştiren bir belediye hizmet anlayışını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

ESNAFLA GÖRÜŞECEĞİZ
Kılıç son olarak ise şunları kaydetti: “Bu projemizle ilgili Katlı Pazar esnaflarımızla görüşeceğiz. Kendilerinin taleplerini ve şikayetlerini alarak ortak bir yol geliştirmek, bu süreci profesyonel danışmanlarla gerçekleştirmek istiyoruz. Tıpkı Uzunçarşı ve Kapalıçarşı’da olduğu gibi, Katlı Pazar’da da sektör profesyonelleri ile Türkiye’ye örnek bir modeli hayata geçireceğiz. Buradaki esnafımızın AVM’ler ile rekabet edecek ortamı sağlamasına zemin hazırlayacak, onları teşvik edecek ve Yatırım Destek Ofisimiz ile burayı yeniden marka haline getireceğiz. İstiyoruz ki esnaflarımız kendi markalarını oluştursun. Ulusal markaları Katlı Pazar’a çekerek dükkanlarında yeni mağazalar kursun. Adapazarı’nda esnafımızı ezdirmemek için yeni bir AVM’ye kesinlikle karşıyız. Ancak Adapazarı’ndaki tek AVM Katlı Pazar olacak bu AVM’nin tek sahibi de esnaflarımız olacak.Türkiye’de yeni bir yerli esnaf modeli geliştirerek, Katlı Pazar’ın üst katını AVM tarzında Halk pazarına çevireceğiz. Çoğu boş olan ve kira getirisi çok düşük olan atıl durumdaki katlı Pazar yerimizin üst katını şehrimize kazandıracağız. Böylece alt kattada pazarcı esnafımızın da ciroları yükselecektir. Buradaki hareketlilik Dar sokak, İtfaiye Caddesi ve Hal Caddesinde de hareketlilik oluşturacaktır. Halk pazarında açacağımız, yatırım destek ofisimiz, tarım destek ofisimizle hem kırsal hem sanayicimizi alana çekerek,  cazibe merkezine dönüştürecek katlı Pazar’ı şehrimize kazandıracağız esnafımızın yüzünü güldüreceğiz.”

YATIRIM VE TARIM DESTEK OFİSLERİ NE YAPACAK?
Kılıç ayrıca Yatırım Destek Ofisi’nin esnaf danışmanlığı veren birimini Katlı Pazar’da hizmete alacaklarını ifade ederken, zemin katta da Tarım Destek Ofislerinin bir bürosu olacağını söyledi. Yatırım ve Tarım Destek Ofisleri esnaf, işadamı, girişimci, çiftçi ve besicilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.  Bu ofisler kümelenme, markalaşma ve kooperatif şirketleri kurma alanında danışmanlık ve destek hizmeti verecek. Ayrıca üretici ile yatırımcıyı bir araya getiren köprü görevi görecek olan bu ofisler, teşvik ve hibe konusunda da ücretsiz proje yazım desteği verecek.