İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sapanca’nın tarihini sahnede yaşatacaklar

Sapanca Sanat, tarih, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Saküt Yönetmeni Cemal Karaağaç’ın yazdığı ‘Sapanca Tarihi’ adlı oyun, Sapanca’nın ilçe olduğu gün olan 01 Eylül’de, Sapanca’daki Turizm Fakültesi’nde sahnelenecek.

SAKARYA – Sapanca

Sapanca’nın binlerce yıllık tarihinin, gölün oluşum yıllarından itibaren ele alındığı Sapanca Tarihi adlı oyun, iki perde ve on bir sahneden oluşuyor.

1957 yılında merhum Sapanca Belediye Başkanı Asım Temren’in yoğun girişimleriyle nahiyeden ilçe olma statüsüne yükselen Sapanca, tarihsel kaynaklara göre çok eski yıllardan beri önemli bir yerleşim merkezi olma özelliğine sahip.

Karaağaç’ın titiz bir araştırmayla Sapanca tarihinde yer almış ve yaşanmış olaylara yeni bir yaklaşımın egemen olduğu oyun kurgusu, Sapanca’nın renkli tarihini başarıyla sahneye yansıtıyor.

Sapanca Tarihi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu…

Karaağaç’ın yönetmenliği ve Esra Onur’un yardımcı yönetmenliğinde hazırlanan oyun için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da katkı konusunda başvuruda bulunuldu.

Sapanca Kaymakamı Ali Ada ve Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in de yakın ilgileriyle ödüllenen Sapanca Tarihi adlı oyunun, Sapanca’dan sonra Sakarya’nın ilçelerinde de sergilenmesi için Saküt tarafından hazırlıklar hızlandırıldı.

Sakın kaçırmayın!

Sapanca’nın tarihini etkileyici bir drama duygusuyla sahneye yansıttığına inandığını vurgulayan Karaağaç, seyircinin oyunun hemen her sahnesiyle özdeşlik kurabileceğini belirtti.

Ses ve ışıklamasının Çağrı Turgay Ustaoğlu ile Emre Karaağaç tarafından yapıldığı oyunda Enes Karaman, Musa Turul, Selim Bölük, Şevval Demirsel, Erva Özel, Bahar Uslu, Cemal Karaağaç, Ebranur Yılmaz, Berru Ceylan, Ahmet Enes Gümüş, Muhammed Muhittin Alparslan, Talha Şevki Kibar, Cevdet Efe Arslan, Bora Şirin, Yağmur Erdem, Hüma Hande Macaroğlu, Emrah Pehlivanoğlu ve Murat Cicioğlu rol alıyor.

Sponsorlara teşekkür

Oyuna katkıda bulunan Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediye Başkanlığı, Subü Turizm Fakültesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sapanca Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Sapanca Halk Eğitimi Merkezi, Sapanca Eker Lokantası, Adıyamanlar Kereste, Sapanca SakızEvent ve Karikatürist Osman Suroğlu’na, Saküt tarafından teşekkür edildi.