İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık “Anestezi teknisyenleri ekibin önemli bir parçası”

“Anestezi teknisyenleri ekibin önemli bir parçası”

1189
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
13 Aralık Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü dolayısıyla mesleğin kapsamına ilişkin bilgiler veren Dr. Salih Nuraç, anestezi teknikeri ve teknisyenlerinin ameliyathanelerin ve mavi kod ekibinin gizli kahramanları olduğunu söyledi.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Salih Hakan Nuraç, 13 Aralık Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü’ne ilişkin bir açıklama yaparak

mesleğin kapsamına ve uzmanların üstlendiği kritik görevlere ilişkin bilgiler verdi. Nuraç, yaşamsal fonksiyonlarda bir değişiklik olmaksızın geçici bilinç kaybı ve refleks aktivitede azalma halinin genel anestezi olarak adlandırıldığını kaydetti.

“Cerrahi müdahaleleri kolaylaştırıyor”

Uzman Dr. Salih Hakan Nuraç, genel anestezi uygulamasının, bilinç kaybına yol açarak hastanın ameliyat sırasındaki farkındalığını önlediğini belirterek, “Anestezi, ağrıyı ortadan kaldırarak hastaya ameliyat sırasında konfor sağlıyor ve refleks aktiviteyi baskılayıp kasları gevşeterek cerrahi müdahalelerin yapılmasını kolaylaştırıyor” dedi.

“Sektörün en önemli mesleklerinden biri”

Bu etkileri ile genel anestezinin amacının uygun cerrahi koşullar sağlamak olduğunu vurgulayan Dr. Nuraç, bunun yanında hastanın ameliyat süresince sağlığını ve güvenliğini devam ettirmenin de anestezi hekimlerinin görevi olduğunun altını çizdi. Anestezi uygulamasının tıp eğitimi üzerine anestezi ve reanimasyon uzmanlığı eğitimi yapmış olan doktorlar tarafından icra edildiğine dikkat çeken Nuraç, “Anestezi hekimlerinin ameliyat boyunca yardımcılığını üstlenmek üzere eğitilmiş olan anestezi teknikeri de bu ekibin çok önemli bir parçası. Sağlık sektörünün en önemli mesleklerinden birini icra eden, ameliyathanelerin ve mavi kod ekibinin gizli kahramanları olan anestezi teknisyenleri ve teknikerlerinin, perde arkasında gibi görünmelerine rağmen hastanın yaşamsal fonksiyonlarının devamına ve cerrahi işlemin başarısına katkıları asla göz ardı edilmemelidir” diye konuştu.

“Mesleki riskleri oldukça fazla”

Uzman Dr. Salih Hakan Nuraç açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yataklı tedavi kurumlarının en kritik biriminde yani ameliyathanede görev yapan ve mesleki riskleri oldukça fazla olan bu çalışma arkadaşlarımız, anestezi hekiminin yetmediği noktada hasta ile baş başa kalmak ve kritik kararlar almak zorunda kalabiliyorlar. Cerrahi tedavinin başarısı, multidisipliner yaklaşımla, anestezi ve cerrahi ekiplerinin uyum ve işbirliği içinde çalışması ile mümkündür. Solunum ve dolaşım gibi hayati fonksiyonların izlenmesi, monitörizasyonu ve anında acil müdahalesi anestezinin kontrolü altındadır. Tüm emeği geçen çalışma arkadaşlarımın ‘13 Aralık Dünya Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü’nü kutlarım.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *