İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık B12 seviyeniz 500’ün üstünde olmalı

B12 seviyeniz 500’ün üstünde olmalı

1536
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, B12 seviyesinin 500’ün üzerinde olması gerektiğini söyledi.

INCA Klinik Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, B12 vitaminin klinik hastalarının tahlillerinde en çok eksikliğini gördüğü değer olduğunu belirterek, “Eksikliğinin yol açtığı hastalıklara baktığımızda; unutkanlık, halsizlik, yorgunluk, el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, baş dönmesi, dilde ağrı ve uyuşma, denge kaybı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, depresif bir ruh hali görülmektedir” dedi.

Vitamin B12 eksikliği yüksek oranda ise; iğne şeklinde tedaviye başlanabileceğini anlatan Op.Dr. Kerem Bıkmaz, “Hastalara eksiklik düzeylerine göre hap şeklinde de B12 vitamini verilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta emilim eksikliği olanlar, yaşlılar , mide ve bağırsakta emilim bozuklukları ve hastalıkları olanların iğne şeklinde B12’yi almaları daha etkili olacaktır.

İkinci dikkat edilmesi gereken nokta ise ; başlangıçta düşük düzeylerde olan B12 seviyeleri iğne ve hapla arttırılabilir ama bir kaç aylık tedaviden sonra ek desteği bırakmadan önce kan tahlillerinizi yaptırıp B12 seviyelerinize baktırıp doktorunuzun istediği oranlara gelmesiyle destekleri bırakmanız gerekmektedir.

Üçüncü önemli nokta ise B12 eksikliği 6-24 ay sonra tekrarlayabilmektedir. Bu nedenle muhakkak rutin kan tahlillerinizi yılda 1 veya 2 kere yaptırıp B12 seviyelerinizinde minimum 500 ün üstünde tutmaya devam ettirmeniz gerekmektedir” diye konuştu.

Op.Dr. Kerem Bıkmaz, “En sık yapılan hata ; B12 seviyenizi takviyeyle yükseltip bir daha B12 seviyenize baktırmamanız olacaktır” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü; “B12 vitamini D vitamini gibi zamanla değişen ve azalan bir vitamindir . Takip ve takviye önemlidir. Bedenin hiçbir hücresinin B12 eksikliği sorunu yaşamaması için, B12 seviyeleri 500-700 pg/ml aralığında tutulması gerekmektedir. Bizim tahlillerde sevdiğimiz rakamlar ise 700-800 aralığıdır.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *