İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Bebekliğinden beri parmak ucunda yürüyen hastaya başarılı operasyon

Bebekliğinden beri parmak ucunda yürüyen hastaya başarılı operasyon

Özel Medar Hastanesi Sakarya, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Uysal, bebekliğinden beri parmak ucunda yürüyen 14 yaşındaki hastaya kas gevşetme operasyonu ile başarılı bir müdahale gerçekleştirdi.
 
KAS GEVŞETME OPERASYONU
Kısa süre Özel Medar Hastanesi Sakarya’da hasta kabulüne başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Uysal, bebekliğinden beri parmak ucunda yürüyen ve yürüme bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki hastaya yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Gerçekleşen ameliyatın ardından hastaya uygulanan operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uysal, yürüme dengesini zamanında sağlayamamış çocukların mutlaka bir ortopedist kontrolünden geçmesi gerektiğini aksi halde ise ilerleyen dönemde bu rahatsızlıktan dolayı ameliyat uygulandığını kaydetti.

YÜRÜME DENGESİ SORUNU
Prof. Dr. Uysal ayrıca, “Aşil tendonu bacağımızın arkasında yer alan, ayağımızı yere doğru bastırmaya yarayan vücudumuzun en güçlü tendonudur. Yürüme dengemizdeki en etkili tendondur. Bu nedenle bebekler ilk yürümeye başladıklarında parmak ucunda yürüme eğilimindedirler. Sonrasında bu durum diğer kas gruplarının güçlenmesi ile dengeli hale gelerek düzelir. Bazı durumlarda bu dengelenme normal sürede sağlanamaz ve çocuk daha kolayına geldiği için parmakları üzerinde topuğuna basmadan yürümeye devam eder. Bu durum alışkanlık yapar ve aşil tendonun boyu kısalık oluşur. Bu kişiler bir süre sonra isteseler de topuğunu yere değdiremez duruma gelir. Bu durum ihmal edilirse ileri yaşlarda yürüme güçlüğüne yol açan sakatlayıcı bir deformite haline gelebilir. Geç kalınmış olgularda tedavi için çoğu zaman ameliyat gereklidir. Ameliyat ile bu tendonun boyunu uzatmak amacıyla gevşetme işlemleri yapılır. Bu nedenle yürüme dengesini zamanında sağlayamamış çocukların mutlaka bir ortopedist kontrolünden geçmelerinde fayda vardır” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *