İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Cilt kanserini erken teşhis için yeni nesil sistemler

Cilt kanserini erken teşhis için yeni nesil sistemler

185
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapay zekalı yeni nesil sistemler ile cilt kanserinde erken teşhisin daha mümkün hale getirilmesi amaçlanıyor.

Dermatoloji alanında dünyanın önde gelen tıbbi görüntüleme sistemleri üreticilerinden biri olan FotoFinder Systems GmbH, bodystudio ATBM master’ın tanıtımını yaptı. Sistem, Otomatik Toplam Vücut Tarama (ATBM-Automated Total Body Mapping) teknolojisinin daha da geliştirilmiş hali olan TBD (Total Body Dermoscopy) ile de uyumlu ilk ürün olarak duyuruldu.

Yapılan bilgilendirmeye göre sistemin çekirdeğinde akıllı etkileşimli donanım, kamera teknolojisi ve özel bir yazılım yer alıyor. Cihaz, cilt kanseri teşhisi platformuna ek olarak, PASIscan kullanılan sedef hastaları yönetimi için olduğu gibi, saç teşhisi ve estetik için de opsiyonel modüller sunuyor. Bunlarla birlikte FotoFinder, erken cilt kanseri teşhisi için yapay zekanın (AI) teknolojiye entegre edilmesindeki ilk örneklerinden biri olarak da öne çıkıyor. Sistem, ilk kez 10 -15 Haziran 2019 tarihlerinde Milano’daki ‘24. Dünya Dermatoloji Kongresi’ nde (WCD) uzmanlara tanıtılacak.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

FotoFinder’ı cilt kanseri teşhisi alanında yapay zekanın öncüsü olarak tanımlayan FotoFinder Yönetim Kurulu Üyesi Kathrin Niemela, “FotoFinder bodystudio ATBM master, güçlü FotoFinder AI’yı kullanıyor. Yüksek riskli hastalarda, kötü huylu cilt tümörlerinin erken teşhisi, zaman içinde potansiyel olarak hayati bir öneme sahip oluyor. Yeni ürünümüz ile cildin eksiksiz, istikrarlı ve son derece yüksek çözünürlüklü bir dokümantasyonunu önceki modelden iki kat daha hızlı almak artık mümkün. Cihazdaki bu yeni süreçler sayesinde, göze çarpan, yeni ve değişmiş benler, öncekinden çok daha hızlı ve kesin bir şekilde teşhis edilebilir. Bu da özellikle yüksek riskli hastaların yönetiminin kolaylaşması anlamına geliyor. Cihaza entegre tam otomatik vücut tarama (Bodyscan) teknolojisi, tüm vücut görselinden mevcut cilt lezyonlarını tanımlar ve onları ilgi düzeylerine göre düzenler. Bu da doktorların, tipik olmayan benleri ya da lezyonları ilk bakışta tanımlamasına imkan verir. Cihaz ayrıca modern şifreleme teknolojileri ve yeni bir kullanıcı yönetimi ile veri korumaya uyumlu çalışmayı ve hassas hasta verilerinin korunmasına da olanak sunuyor” dedi.

Yapay zeka insan deneyimini ile buluşuyor

Bilgilendirmeye göre yapay zeka tabanlı uzman yazılım Moleanalyzer pro, cilt lezyonlarının analizinde ve risk değerlendirmesinde doktorları destekliyor. Ayrıca sistem klinik testlerde değerlendirilmiş en güçlü derin öğrenme algoritmalarından birine dayanıyor. Heidelberg Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen "Makineye Karşı Adam"* çalışmasında FotoFinder algoritması, duyarlılık ve özgüllük açısından etkileyici bir şekilde yüksek puanlar aldı ve tanısal doğruluğu konusunda deneyimli dermoskopi uzmanlarıyla rekabet edebileceğini kanıtladı.

Çok benli hastaların "tüm cilt" takibinde yeni bir boyut

FotoFinder bodystudio ATBM master, TBD dahilinde optimize edilmiş cilt kanseri erken teşhis olanağı sunuyor. Ürün tarafından sağlanan 50 megapiksellik son derece yüksek çözünürlüklü, polarize ve özel olarak işlenmiş tam RAW formatındaki vücut fotoğrafları sayesinde, cilt lezyonu doktorlar tarafından klinik bir görüntüye dayanarak değerlendiriliyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *