İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dr. Esra Savaş: Bağışıklığınızı Güçlendirmek İçin Ozon Tedavisi Yaptırın

Dr. Esra Savaş, Ozon Terapisinin cerrahisiz estetik uygulamalarda sık başvurulan bir yöntem olduğunu belirtti. Dr. Savaş, “Özellikle anti-aging dediğimiz gençleşme uygulamalarında Ozon Terapisi oldukça iyi sonuçlar veriyor” dedi.

Ozon tedavisinin medikal tedaviye ek olarak kullanıldığını vurgulayan Dr. Esra Savaş, “Ozon en iyi dezenfektandır. Özellikle pandemi döneminden aşina olduğumuz üzere, ortam dezenfeksiyonunda da etkili bir biçimde kullanılıyor. Bakteri ve virüs temizliği yapan üç etkili temizleyiciden biri. Dolayısıyla vücuttaki bakteri ve virüsleri temizlemek için de en favori tedavilerden biri” dedi.

Ozon tedavisi hastalık veya organ seçmiyor

Diyabet hastalarında oldukça etkili olan ozon tedavisi, Koah için de efektif bir uygulama. Bununla birlikte bağışıklık ve dolaşım sistemi üzerinde de güçlendirici ve temizleyici özelliklerine dikkat çeken Dr. Savaş, “Ozon tedavisi hastalık ya da organ seçimi yapmıyor. Temizleyici olmasından dolayı vücuda girdikten sonra, her yeri bakteri ve virüslerden temizlemeye başlıyor. Yenilenme sürecine giren hasta ya da sağlıklı bireylerde gençleşme, kronik ağrılarda azalma gözlemleniyor. Öte yandan diyabet sonucu sinir ve dolaşım sistemi hasar görmüş hastalarda doza bağlı olarak damarların yenilenmesine yardımcı oluyor ve böylelikle sistem, sağlıklı biçimde fonksiyonlarını geri kazanmaya başlıyor. Uykusuzluk çeken hastalarda da olumlu sonuçlar alıyoruz. Ozon terapisi tepeden tırnağa etkili” ifadelerini kullandı.

Ozon tedavisi hasta ayırmıyor

Ozon tedavisinin herkese yapılabileceğini söyleyen Dr. Savaş, “Ozon tedavisi hastalara uygulandığı kadar, olumlu etkileri dolayısıyla sağlıklı bireylere de uygulanıyor. Yaşlı, genç ayrımı yapılmadan bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerden, uykusuzluk çekenlere kadar her yaş grubuna uygulayabiliyoruz” açıklamasını yaptı.

Özel yöntemler kullanılıyor

Ozon uygulamasının mutlaka bir hekim tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Savaş, “Hastanın kanını alıp belli bir oran ozon katıp kapalı bir sistemle tekrar hastaya geri veriyoruz. Bu tedavi yöntemi majör ozon tedavisi. Bununla birlikte minör ozon tedavisi yönteminde yine hastadan kan alarak belli bir miktar ozonla karıştırıp kas içine enjekte edilir. Buna ozon aşısı da diyebiliriz. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili. Bir de torbalama dediğimiz yöntem var. Bu da yara tedavilerinde kullandığımız bir yöntemdir. Burada bölge ıslatılır ve ozona dayanıklı bir ürünle kapatılıp içeriye ozon verilir. Böylelikle yara bulunan bölgede, ölmeye yüz tutmuş hücreler canlanır, yara etrafında oluşan bakteriler temizlenir. Bu üç temel uygulama dışında da ozon tedavisi uygulanabilir. Ozonlu su, lokal olarak cilde uygulanan ozon, vücut boşluklarına uygulanan yöntem, bunlardan birkaçıdır. Ayrıca menopoz döneminde de ozondan faydalanabiliyoruz. Menopozun kadın vücuduna yaptığı olumsuz etkilerin birçoğundan, birkaç ozon uygulama yöntemini kullanarak kurtarabiliyoruz” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın