İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Erken tanı hayat kurtarıyor: "Kanser kontrol altına alınabiliyor"

Erken tanı hayat kurtarıyor: "Kanser kontrol altına alınabiliyor"

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Levent A. Kazak, kanserin, erken tanı ve doğru tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu söyledi. 
Büyük Anadolu Samsun Hastanesi, Dünya Kanser Günü kapsamında kansere dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirici mesajlar vererek farkındalık etkinliği düzenledi. Büyük Anadolu Samsun Hastanesi lobi katında gerçekleştirilen etkinlikte, program akışını yöneten moderatör Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Meral Kıvırcı, Büyük Anadolu Hastaneleri olarak Dünya Kanser Günü dolayısıyla yapılan bu çalışmalarla toplumda bilinç oluşturmayı, erken tanı kültürünü güçlendirmeyi ve sağlıklı yaşam farkındalığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Levent A. Kazak ise kanserle mücadelede erken teşhisin hayati rolünü anlattı. Dr. Kazak, "Kanser, erken tanı ve doğru tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Farkındalık, mücadelenin ilk adımıdır. Erken tanı; tedavi seçeneklerini artırır, başarı oranını yükseltir, yaşam süresi ve kalitesini korur, hastalığın ilerlemesini önleyebilir" dedi. "Sağlığınızı ertelemeyin" çağrısı yapan Kazak, düzenli taramaların, risk faktörlerinin bilinmesinin ve uzman hekim kontrollerinin kanserle mücadelede kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 
Etkinliğe katılan LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Başkanı Sema Danışmaz, kansere yakalanmasına rağmen hastalığı her seferinde yenmeyi başaran biri olarak katılımcılara moral ve motivasyon verdi. Danışmaz, yaşadığı zorlu süreçlere rağmen yaşama sevincini kaybetmediğini belirterek, "Kanseri yenmenin en büyük etkeni hastalığı kabullenip ‘hastalığa hayır’ demekle başlıyor. Zor süreçleri kolaylaştırmayı öğrendim ve başardım. Size en büyük tavsiyem budur" diye konuştu. 

Büyük Anadolu Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Muhlis Korur da hastaların her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, "Birlikte güçlüyüz" mesajı verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Turan ise Sema Danışmaz’a hitaben, "Güç bazen gözyaşından sonra yeniden ayağa kalkmaktır. Sema Hanım, gücünüzle herkese örnek oldunuz, dediğiniz gibi önce inanmak ve ‘ben hasta değilim’ demekle başlıyor" ifadelerini kullandı. 
Etkinlikte ayrıca "Umut Panosu" oluşturuldu. Hastane yetkilileri, doktorlar ve katılımcılar tarafından "Yalnız değilsiniz, bu yolda birlikteyiz", "Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun", "Kanser değil, sen güçlüsün", "Farkında ol, geç kalma" gibi mesajlar yazılı stikerler panoya yapıştırıldı. 
 

erken-tani-hayat-kurtariyor-kanser-kontrol-altina-alinabiliyor

erken-tani-hayat-kurtariyor-kanser-kontrol-altina-alinabiliyor

erken-tani-hayat-kurtariyor-kanser-kontrol-altina-alinabiliyor

erken-tani-hayat-kurtariyor-kanser-kontrol-altina-alinabiliyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *