İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Hasta Yol Desteği’ Protokolü İmzalandı

Türkiye’de sağlık turizminin tanıtımını ve desteklenmesini hedefleyen “Hasta Yol Desteği protokolü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katıldığı bir törenle imzalandı.

Türkiye, Dünya Üzerindeki 1,5 Milyar İnsana Sağlık Hizmeti Verecek

Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve THY, tedavileri için Türkiye’ye gelecek yabancı yolculara yüzde 50 ulaşım indirimi imkanı sunacak olan protokolü imzaladı.

40 milyon ziyaretçisiyle dünyanın en çok turist çeken 6. ülkesi olan Türkiye, sağlık turizmi pazarına yönelik çalışmalarıyla, bu alanda da aktif bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

‘Sağlık turizminde hedef dünyada ilk 5’

Protokole katılan Bakan Müezzinoğlu, sağlık sektörünün daha ileriye taşınması için yapılan çalışmalar ve rakamlar hakkında konuştu. Hasta-Yol Destek Protokolünde yer aldığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, sağlık turizminin koordinasyonunun Başbakanlık tarafından kendilerine verildiğini açıkladı. Sağlık turizminde Türkiye olarak dünyada ilk 5 ülke arasında olmayı planladıklarını açıklayan Müezzinoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

‘1,5 milyar nüfusa hizmet verebilecek bir potansiyeli var’

“Tek bir örnek vermek istiyorum, karaciğer naklinde Avrupa’nın birinci ülkesiyiz. Dolayısıyla Türkiye gerek tıbbi tedavi konusunda tecrübe, tıbbı tedavi noktasındaki teknoloji noktasında her türlü tedavide çok iyi noktalara gelmiştir. Dünya özellikle, yakın coğrafyamıza baktığımız zaman artık ortalama yaşam süresinin uzadığı, yaşlı kitlenin arttığı, yaşlı kitlenin de gerek coğrafi konum gereği, gerek termal alt yapı oluşumu önümüzde ki süreçlerde Türkiye’nin özellikle Avrupa’nın yaşlı nüfusunun tedavisinde, rehabilitasyonunda Türkiye önemli bir destinasyon merkezi olacaktır. Türkiye olarak bir dar tünelden çıkma noktasındayız. Dünya’nın en ileri sağlık hizmeti sunucusu olmak bize başarıdır. Ama yeterli değildir. Türkiye 3 saatlik uçuş zaman dilimi içerisinde 1.5 milyar nüfusa hizmet verebilecek bir potansiyeli var. Bunları iyi gören, iyi planlayan ve muhataplarına bunları iyi anlatabilmemiz lazım. Bu cazibeyi anlatmamız gerekiyor. Bu nedenle onlara ulaşabilen, oralarda onları pazarlayabilen alanlarda Ekonomi Bakanlığımız her türlü desteği bize verecek. 2014 yılında ülkemizde sağlık hizmeti alan yabancı sayısı yaklaşık 500 bin. Burada yaklaşık 3 milyar dolarlık bir gelirimiz var. Ama hedefimiz 2023 yılına geldiğimiz 20-25 milyar dolarlara taşımak. Bu protokolde bize en önemli yol destekçimiz THY olacak.”