İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık “Havuz ve deniz göz enfeksiyonlara neden olabilir”

“Havuz ve deniz göz enfeksiyonlara neden olabilir”

1415
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Op. Dr. Mustafa Apa, göz enfeksiyonlarına karşı dikkat çekti. Apa, gözde enfeksiyona neden olan bakteri ile virüslerin gözde kızarıklık ve batma sorunlarına neden olduğunu belirterek, “Bu enfeksiyon etkenleri çok bulaşıcıdır. Otel ve toplu kullanım alanlarındaki havuzların büyük risk taşıdığına dikkat çekebiliriz" dedi.



Havalar ısınmasıyla beraber, havuz ve deniz sezonu başladı. Göz enfeksiyonlarına sıkça rastlanılan bu dönemde, aşırı nem ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle mikroplar hastalığın salgın haline gelmesine sebep olabiliyor. Medicana International İstanbul Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Apa yaz dönemi enfeksiyonları hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Mustafa Apa, gözde enfeksiyona neden olan bakteri ile virüslerin gözde kızarıklık ve batma sorunlarına neden olduğunu belirterek, “Bu enfeksiyon etkenleri çok bulaşıcıdır. Otel ve toplu kullanım alanlarındaki havuzların büyük risk taşıdığına dikkat çekebiliriz. Gözde ciddi enfeksiyon ve keratit problemlerine kadar neden olabilen salgın enfeksiyon etkeni adenoviral enfeksiyonu olarak adlandırdığımız virüslerin neden olduğu göz problemleridir. Bu virüsü taşıyan kişilerin göz ve solunum yollarındaki salgıları bulaştırmaya ve hastalığın yayılmasına sebep olmaktadır. Adenoviral konjontivit rastladığımız hastalarımızı özellikle ellerin gözlere değdirilmemesi gerektiğini, kalabalık ortamlara girmemesi gerektiği, havuz gibi toplu kullanım alanları kullanmamaları gerektiği konularında uyarılarda bulunmaktayız” diye konuştu.



“Havuz gözlüğü takılmalıdır”

Bu hastalığın bulgularının gözde kızarıklık, batma, sulanma, kaşınma, sonrasında çapaklanma ve kulak önündeki lenf bezlerinin şişmesi olarak gözlendiğini vurgulayan Dr. Apa, “Tedavisinde öncelikle salgını engellemek amacıyla hastaya önerilerde bulunmak gereklidir. Rahatlatıcı üzerine eklenen bakteriyel enfeksiyonlarına yönelik tedaviler planlanmalıdır. Bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınması gerektiğini kaydetmek gerekir. Bunlardan göz kızarıklığı çapaklanması olan kişilerle yakın temasta bulunmamak en önemlisidir. Toplu kullanım alanlarındaki havuzlar kullanılacaksa mutlaka havuz gözlüğü takılmalı, havuzda su içinde gözler açılmamalı, lens kullanıyorsa kesinlikle lens ile havuza girilmemelidir. En küçük bir göz probleminde ise en yakın göz hastalıkları doktoruna muayene olunmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *