İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık İLKBAHARDA KARDİYOVASKÜLER VE SEREBROVASKÜLER SAĞLIĞINIZI NASIL KORURSUNUZ?

İLKBAHARDA KARDİYOVASKÜLER VE SEREBROVASKÜLER SAĞLIĞINIZI NASIL KORURSUNUZ?

Baharın gelmesiyle alerjiden,nezleye birçok sağlık sorunu baş göstermeye başladı.Peki mevsim geçişlerinde kalp sağlığımız nasıl etkileniyor? İstanbul’un tanınmış Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk’e sorduk.

BAHARDA KALP SAĞLIĞINIZ

İlkbaharda hava her zaman  değişkendir. Bu tür hava koşulları, bazı hastalıkların ortaya çıkmasına kolayca neden olabilir. Özellikle kardiyovasküler ve serebrovasküler hastalıkların ilkbaharda ortaya çıkma olasılığı daha fazladır ve bu da dikkat gerektirir. Peki ilkbaharda kalp ve damar hastalıkları nasıl önlenir?

1. Düzenli günlük yaşam!

Bahar geldiğinde, cilt gerilir, periferik kanlanma artar, ter bezi salgısı da artar, vücut organları yükü arttırır, ancak merkezi sinir sistemi sakinleştirici ve hipnotik bir etkiye sahiptir ve vücut uykulu hisserr  Bu iklim değişikliğine uyum sağlamak için günlük yaşamınızda erken yatıp erken kalkmalı ve sık sık dışarı çıkmalısınız.

2. Bahar, duygusal sağlığa dikkat etmelidir. İyimser ve neşeli bir ruh hali sürdürün

3. Düzenli egzersize dikkat edin! Yapabiliyorsanız, yürüyüşe çıkmak veya yüzmek gibi her hafta 150 dakika orta dereceli egzersiz yapmayı hedefleyin.Bu hedefe ulaşmanın bir yolu, haftada beş gün 30 dakikalık aktivite yapmaktır.

4. GRİBE DİKKAT! Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte hastalığa neden olan bakteri ve virüsler çoğalıp çoğalacak ve bu da grip hastalığına neden olacaktır. Kızamık, menenjit, kızıl ve zatürree gibi bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir

5. Sigara içiyorsanız, bırakmayı deneyin.Bunun mevsimle ilgisi yok tabi ki muhtemelen kalbiniz için yapabileceğiniz en iyi şey sigarayı bırakmak olacak.Belki baharın güzel havasını motivasyon için kullanıp bırakabilirsiniz.Çünkü sigara, koroner kalp hastalığının ana nedenlerinden biridir. Bir yıl boyunca sigarayı bıraktıysanız, kalp krizi riskiniz sigara içen birininkinin yaklaşık yarısına düşer.

Sağlıklı ve mutlu günler için sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla kalbimizi koruyoruz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *