İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık İştahsız çocuğa güler yüzlü yemek sunun

İştahsız çocuğa güler yüzlü yemek sunun

151
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İştahsız çocukların iştahının nasıl artırılabileceği konusunda tavsiyelerde bulunan VM Medical Park Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, “Gıdalarla çocuğunuza farklı şekillerde sunum yaparak dikkatini çekin” dedi.

Çocuklarda görülen iştahsızlık probleminin ailelerin göz ardı etmemesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Diyetisyen Veysel Ciğerli, psikolojik ya da fiziki sorunların iştahsızlığa sebep olabileceğine işaret ederek “Yapılan tetkikler sonucunda çocuğunuzun bir rahatsızlığı yoksa doğru zaman ve doğru gıdatercihi, bu durumu atlatmanızı kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Çocuklar için doğru zaman ve doğru tercih kuralının çok önemli olduğuna işaret eden Diyetisyen Ciğerli, iştahsız çocuklar için şu tavsiyelerde bulundu:

“Masallar eşliğinde keyifli bir sohbet edin ve çocuğunuzu beslenmenin önemli olduğuna inanmasını sağlayın.Gülen yüzlü yemekler, misket köfteden gözler, resim şeklindeki sebzeler, çiçek görünümünde yumurta gibi farklı sunumlarla ilgisini tabağına çekmeyi başarabilirsiniz. Sadece yemek saatlerinde sofrada bütün bir aile olarak yemek yenebileceğini aşılayın. Besinleri sunarken yavaş yavaş sevmediği gıdaları sevdiklerinin arasına ilave ederek başlayabilirsiniz. Yemekten önce ve yemek esnasında sıvı tüketiminin olmamasına özen gösterin. Midesi sıvı ile dolunca doygunluk hissi olacağından gıdaları tüketmesi zorlaşacaktır. Ana ve ara öğünlerini kaçırmamasına dikkat edin. Uyku öncesi ve sonrası saatleri değil daha neşeli olduğu saatlerde yemek yemesini sağlayın. Fazla porsiyonlardan uzak durun. Yemek hazırlarken size yardımcı olmasına izin verin ve onu da hazırlamaya dâhil edin. Sofrada ona teşekkür ederek onurlandırın. Daha iştahla yemek yediğini göreceksiniz. Sırf çocuğunuz yemek yesin diye karşısına çizgi film açıp yemek yemesini sağlamayın. O zaman yemek yediğinin farkına varmayacaktır. Keyifle yemediği için de beslenme alışkanlıklarını kazanmasını engellemiş olursunuz. Sevmediği bir gıda varsa, ara ara yemek masasında o besini görmesini sağlayın. Her çocuğun beslenme alışkanlıklarının birbirinden farklı olduğunu unutmayın. Çocuğunuzu başka bir çocukla kıyaslamayın”.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *