İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Kalp Pili Hangi Durumlarda Takılmalıdır?

Kalp Pili Hangi Durumlarda Takılmalıdır?

1022
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Aritmi ve Kalp Pili, Pacemaker kullanım ömrü ne kadar, tedavi sonrasından nelere dikkat edilmelidir benzeri sorular araştırılmaktadır.

Kalp pili, ritmi normal seviyeye getirme amacıyla kullanılan tıbbi bir cihazdır. Aritmi dahil çok sayıda kalp ritim bozukluğunun tedavisinde Pacemaker en çok kullanılan yöntemdir.  Yorgunluk, bayılma ve göğüs ağrısı belirtileriyle ön tanı konulmaktadır. Bazı aritmilerde semptom görülmemektedir.

Aritmi Nasıl Tedavi Edilir?

Aritmi ve Kalp Pili dışında ilaç tedavisi ve ablasyon benzeri yöntemlerle tedavi edilmektedir. Vegal manevralar,  antiaritmik ilaç kullanımı, kardiversiyon, labirent prosedürü benzeri alternatifler hastanın genel durumu incelenerek uygulanır.

Vegal manevralar, evde uygulanan belirli spor hareketleridir. Muayene sonrasında kalbin altında görülen aritmi tedavisi için egzersizler gösterilir. Hasta evde bu hareketleri yaparak kalp ritmi düzenler.

Kalıcı Kalp Pili Tedavisi

Aritmi ve Kalp Pili seçeneklerinden biri kalıcı Pacemaker’ dir. Kalıcı ritim bozukluklarında kullanılan batarya sağ veya sol göğüs altına konumlandırılır. Genelde sol tarafa yerleştirilen Pacemaker kişilerin kullandıkları ellerine göre yerleştirilir.

Kalp pili takma işlemi için hastaya lokal anestezi verilir. 1 ya da 2 cm kesi açılarak deri altına jeneratör boyutunda alan açılır. Ardından oluşan boşluğa kalp pili yerleştirilerek kalp toplar damarına özel kablolarla bağlantı sağlanır. 

Göğüs ağrısı, bayılma benzeri semptomları taşıyorsanız Prof. Dr. Sedat Köse ila görüşerek tanı ve tedavi için gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Kalp testleri ardında size en uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir.  Ablasyon Tedavisi Ankara | Prof. Dr. Sedat Köse (sedatkose.com)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *