İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kandıra’da Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde Kocaeli’nin ilk olan Palyatif Bakım Merkezini açtı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve İlçe protokolünün katıldığı açılış töreninde Genel Sekreter Ergüney; “Kocaeli İlinde ilk defa açılan Palyatif Bakım Merkezinin Kandıra’da açılması bizim için çok önemli. Bu açılış sağlık hizmetlerinin hangi noktalara geldiğinin önemini gösteriyor. Bunlar Avrupa’da çok yaygın merkezler. Türkiye’de ise yaklaşık 10 tane var. İlimizdeki diğer hastanelerimizde de 6 ay içerisinde açmayı planlıyoruz” dedi.

Açılışta konuşma yapan AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün sağlık alanında çok yol kat edildiğini ve bu merkezin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak Merkezin açılmasında katkısı olanları kutladı. Açılışın arından protokol üyeleri tarafından Palyatif Bakım Merkezi’ nde yatan hastaları ziyaret etti.

6 yataklı Palyatif Bakım Merkezinde; Uzm. Nörolog Özlem Ayaz, hemşirelerimiz F. Seden Güney, Hayriye Tamer, Hasan Oğuz Bursalıoğlu, Yaser Bilgin ve Ramazan Akgül ve sağlık memuru Cengiz Çelik’ten oluşan ekip ile nitelikli hasta odalarının yanında çok amaçlı salon, meşguliyet odası, ekip odası alanlarında; hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulacak.

Palyatif Bakım Merkezinin ev ortamını aratmaması amacıyla dizayn edilerek döşenmesi ve el boyaması ile yapılan duvar boyamaları memnuniyetle karşılandı.

Palyatif Bakım Nedir?
Palyatif Bakım; Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek için faaliyet göstermek üzere sağlık hizmetlerinin yürütülmesidir.

kocaeli-palyatif-acilis-2