İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Medicana’dan ergenlik konferansı

Medicana’dan ergenlik konferansı

6
GÖSTERİM
1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Medicana Bursa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Begüm Derici Ülker tarafından Teknoloji Fen Okulları konferans salonunda öğrencilere yönelik “Ergenlik Psikolojisi” konulu söyleşi yapıldı.

Klinik Psikolog Begüm Derici Ülker, ergenlik döneminin özellikleri ve ergenlik psikolojisi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ülker, ”Ergenliğin başlarındaki hızlı değişim, duygu, düşünce ve tutumlar arasında belirgin farklılıklara sebep olur. Ergenler bu süreçte inişli çıkışlı duygu yoğunlukları yaşarlar. Hassas ve alıngan bir ruh hâline sahip olmakla birlikte yaşadıkları olaylara karşı, kolay öfkelenip kolay üzülebilirler. Ergenler için arkadaşlarla birlikte vakit geçirmek, sosyal ortamlara katılmak önemlidir. Arkadaş ilişkileri, arkadaş gruplarına dahil olma isteği, arkadaşlarının kendi hakkındaki düşünceleri bu dönemde ergenler için önem kazanmaya başlar. Aileyle olan ilişkilerde bu süreçte fikir ayrılıkları ve çatışmalar sıklıkla yaşanır. Genellikle ailesinin ve çevresindeki fertlerin kendilerini yeterince anlayamadıklarından yakınırlar” diye konuştu.

Uzman Klinik Psikolog Begüm Derici Ülker, sağlıklı bir ergenlik dönemi geçirebilmek için, yararlı faaliyetlere katılmanın vücuttaki olumsuz enerjinin boşaltılmasına yardımcı olabileceğini, bu sebeple sporu arttırmaları gerektiğini, bilhassa öfke patlamaları, aile içi çatışmalar ve arkadaş ilişkilerinin iyileştirilmesi için psikolog desteği almalarını tavsiye etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *