İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Obeziteden yılda 7 bin kişi ameliyat oluyor

Op. Dr. Murat Üstün Büyükşehir personeline çağımızın tehlikelerinden Obezite ile alakalı seminer verdi.

Obezite cerrahisinin öncülerinden Bariatrik ve Metabolik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Murat Üstün, Büyükşehir Belediyesi personeline eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, beslenme, obezite ve metabolik cerrahi konusunda bilgiler verildi. Eğitimde, Türkiye’de yıllık yaklaşık 7 bin kişinin obezite ve diyet için ameliyat olduğu ifade edildi.

ÖNEMLİ BİR SAĞLIK SORUNU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Seminerlerin bu seferki konuğu Obezite cerrahisinde Türkiye’nin öncü isimlerinden Op. Dr. Murat Üstün oldu. Üstün, dünyada ve Türkiye’de Obezite’nin çok önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini dile getirerek Obezite ile mücadelede yapılması gerekenler hakkında kısa bilgiler verdi.

SORULARA CEVAP ARANDI
Türkiye’de yılda ortalama 7 bin kişinin obezite ve diyet için ameliyat yaptırdığının altını çizen Bariatrik ve Metabolik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Murat Üstün, dünyada bu sayının 400 bine çıktığını aktardı. Üstün ayrıca Obezite ameliyatının amaçları, gerekliliği, ülkemizdeki ameliyat cerrahisi gibi konuları konusunda açıklamalarda bulundu. Büyükşehir personeli de merak ettiği konularda Üstün’e sorular sorma fırsatı buldu.