İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Prof. Dr. Dağlı: "Elektronik sigarının girmesini engellemek, girdikten sonra zararlarını engellemeden daha önemli"

Prof. Dr. Dağlı: "Elektronik sigarının girmesini engellemek, girdikten sonra zararlarını engellemeden daha önemli"

1990
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Elif Dağlı, Türkiye’ye elektronik sigaranın girmesini engellemenin, girdikten sonra zararlarının durdurulmasını engellemeden daha önemli olduğunu söyledi.

Sigara ve Sağlık Komitesi Sempozyumu’nda tütün kontrolünde sorunlar ve çözüm önerileri el alındı. Son on yıl içerisinde uygulanan tütün kontrol programlarının çerçevesini, ulaştığı sonuçları ve sivil toplum örgütlerinin üstlenmesi gereken roller tartışıldı.

Kadıköy’de gerçekleşen sempozyuma, akademisyenler, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Elif Dağlı, tütün ve tütün ürünlerine karşı mücadelenin önemini vurgulayarak, “Sigara Ulusal Komitesi 1995 yılında tütün ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle kurulmuş bir yapıdır. Bu sempozyumda Türkiye’de meydana gelmiş sorunları öğrenmek ve sorunları çözmek toplumla paylaşmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sivil toplumun değişik dernekleri sigara mücadelesi ve sigaradan sonra çıkmış elektronik sigara, nargile, yeni tütün ürünleri ısıtılmış tütün ürünleri ve belki de sonra gelecek kenevir ürünlerine karşı sağlık etkilerini tartışmak ve Türkiye’ye verdiği zararları anlamak, önündeki engelleri saptamak ve bu engelleri çözmek için öneriler paketi hazırlamak için bir araya gelmişlerdir. Bu sempozyumda paylaştığımız konular, Türkiye’de artan tütün tüketiminin özelliklerde kadınlarda tütün tüketiminin nedenleri, bunun altında yatan endüstriyel nedenler, Türkiye’deki konuyla ilgili kanunların uygulanmamasıyla ilgili sorunlar. Tütün ürünlerinin insan sağlığına ve akciğere zararlarını ele aldık. Elektronik sigaranın zararları ve ABD’de ortaya çıkardığı sağlık sorunlarını masaya yatırdık. Bunun neticesinde, Türkiye’ye bu ürünlerin girmesini engellemek, girdikten sonra zararların durdurulmasını engellemeden daha önemli olduğu kanaatine vardık. Türkiye’de tütün tüketimi 2008 yıllarının başına dönmüş durumda tütün ürün kullanımının azaltılması konusunda kamuoyuyla iş birliğinin nasıl yapılacağını tartışmış durumdayız” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *