Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personeline travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele eğitim veren Erzurum Atatürk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Başkanı Gençoğlu, “Travma yaratan bir olayın ardından mutlaka psikolojik destek yardımı alınmalı” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile İtfaiye Teşkilatında görevli personele eğitim verildi. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi’nin de katıldığı eğitimde Erzurum Atatürk Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Başaran Gençoğlu, travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Stres Bozukluğu
Gençoğlu, “Travmatik olaylardan sonra ortaya iki durum çıkabilir. Akut stres bozukluğu ve Travma sonrası stres bozukluğudur. Akut Stres Bozukluğu, travmatik bir olayın ardından verilen ilk dönem tepkilerine verilen addır. Akut stres bozukluğu en az 2 gün, en fazla 4 hafta sürer. Posttravmatik stres bozukluğu bireyin ruhsal ve bedensel varlığını çok farklı biçimlerde derinden yaralayan ve kalıcı izler bırakan her türlü olay için kullanılmaktadır. Ne zaman çıkacağı belirsizdir. Tamamen kişinin yaşamına bağlıdır. Bu sebeple travma yaratan bir olayın ardından mutlaka psikolojik destek yardımı alınmalı” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *