İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sağlık Yaptıkları ameliyat ile tıp literatürüne girdiler

Yaptıkları ameliyat ile tıp literatürüne girdiler

332
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde iki doktor tarafından geliştirilen çocuk dirsek kırıklarının kapalı tedavisi, tıp camiasında kabul gören Journal Of Klinical Medicine dergisine girerek literatüre girdi.

İlk kez bir Türk doktor tarafından gerçekleştirilen ve çocuk dirsek kırıklarının kapalı tedavisi için geliştirilen yeni bir ameliyat tekniği, Journal Of Klinical Medicine dergisinde yayımlandı.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kınaş ve Uz. Dr. Ozan Turhal tarafından 46 hasta üzerinde başarılı bir şekilde uygulandıktan sonra makale haline getirilen teknik, tek hekim tarafından kolayca tatbik edilen ve başarılı sonuçlar alınan bir teknik olarak tıp literatüründeki yerini aldı.



Ameliyatın tek hekimle yapılması çok zor

Böyle bir ameliyatın tek hekimle yapılmasının çok zor olduğunun altını çizen Uz. Dr. Mustafa Kınaş, geliştirmiş olduğu bu teknikle kolayca başarılı sonuçların alınabildiğini söyledi. Yaptığı çalışma hakkında bilgi veren başarılı Mustafa Kınaş, “Çocuk dirsek kırıkları çok sık karşılaşılan kırık çeşitleridir. Genellikle ameliyat edilmesi gereken kırıklar olarak karşımıza çıkar. Bu kırıklar açık ve kapalı olarak ameliyat edilir. Tedavisi zor ve genellikle 2 ortopedi uzmanının beraber yardımlaşacak yaptığı bir ameliyat çeşididir. Biz zorunlu hizmette bu hastaları tek başımıza ameliyat ederken, arkadaşımız Uz. Dr. Ozan Turhal benim ameliyatımı gördü. Tek başıma yapmış olmama şaşırdı ve bu tekniğin dünya kütüphanesine eklenmesi gerektiği fikrini ortaya attı. Süreç bundan sonra başladı. Yaklaşık 46 hasta üzerinde çalışma yaptık. Hastaları tedavi ettik ve takibini yaptık. Tedavi ve sonuçlarını yazarak makalemizi dergiye gönderdik. Bu tekniğin literatürde ilk olması sebebiyle çok çabuk bir şekilde kabul edildi ve yayınlandı” dedi.

Kınaş, şu an çalıştığı hastanede 2 hastayı da bu teknikle ameliyat ederek başarılı neticeler aldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *