İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Ar-Ge, İnovasyon Ve Teknoloji'nin Kalbi MMG-EURITECH Avrasya'da Atıyor!

Ar-Ge, İnovasyon Ve Teknoloji'nin Kalbi MMG-EURITECH Avrasya'da Atıyor!

Türkiye’nin 81 ilinde ülkemizin refah ve müreffeh bir ekonomide tüm alanları ile “ortak akıl” sinerjisinde ilerlemesi için yüzbinlerce mimar ve mühendisin Türkiye’nin geleceği için hep birlikte çalıştığı Mimar ve Mühendisler Grubu’nun bu yıl 5’incisini düzenlediği, Avrasya’nın en kapsamlı etkinliği olan “MMG EURITECH Avrasya Ar-Ge İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi” ile kamu, özel iştirakler, Teknopark’lar, teknoloji üreticileri, enerjinin her alanında üretici ve teknoloji geliştirici firmalar, girişimciler, yatırımcılar, icat ve buluşlarıyla dünyaya isimlerini duyuran genç üniversiteli ve başarılı liseliler, akademisyenler, mimar ve mühendislerin katılımlarıyla 1-3 Haziran’da Gebze Bilişim Vadisi Fuar Merkezi’nde biraraya getiriyor.

Etkinliğin ilk gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Cumhurbaskanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, T.C. Cumhurbaskanlıgı, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit, EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve  TÜBITAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş etkinliği değerli teşrifleri ile onurlandırdılar.

TÜM ALANLARDA AR-GE İLE YÜKSELME HEDEFİYLE ORTAK PAYDADA ÇALIŞMA

Çevre, sağlık, enerji, otomasyon, otonom araçlar, uzay teknolojisi ve tüm sektörlerde inovasyonu, teknolojiyi ve AR-GE’yi işin merkezine koyan tüm ilgilileri biraraya getiren  “MMG EURITECH Avrasya Ar-Ge İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun katkıları ve ülkemizin birbirinden değerli şirket ve kurumlarının destekleri ile Mimar ve Mühendisler Grubu’nun organizasyonu ile gerçekleşti.

Gebze Bilişim Vadisi Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek ve üç gün sürecek olan etkinliğe üniversitelerimiz, teknoparklar, kalkınma ajansları, Ar-Ge merkezleri katılıyor. Fuar alanı olan sergi alanında ise  savunma sanayii’nden Enerji’ye, Sağlık’tan Çevre ve Gıda’ya kadar ülkemizin en önemli özel sektör şirketleri ile birlikte Mimar ve Mühendisler Grubu’nun sinerjisini daha da gençleştiren “Genç Mimar ve Mühendisler Grubu”nun üyesi olan hepsi birbirinden başarılı icat ve projelere imza atan gençler de prototip, ürün, gösteri ve sunumlarıyla etkinlikte yer alıyorlar.

TÜRKİYE’DEN ÇIKAN “Unicorn” SAYISI 6 OLDU!

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği  "MMG-EURITECH Avrasya AR-GE, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi"nin ilk gününde teşrif ederek etkinliği onurlandıran T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Rekabet gücüne sahip olmak için hem yenilikçi hem de katma değerli ürünler üretiyor ve ihraç ediyoruz. Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasına girmesi hedefiyle yüksek teknoloji üretimine önem vermesiyle her gün yerli şirketlerin sermayesinin güçlenmesi için marka değerine sahip çıkmak ve katma değeri yüksek ürün üretilmesi ve dünyanın diğer ülkelerinde bunları satabilmesi önemli. Teknopark’larımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel sektör olarak birlikte yakaladığımız sinerji sayesinde netice alıyoruz. Bu özverili çalışmalar sayesinde ülkemiz Ar-Ge ve İnovasyon konusunda çok önemli ilerlemeler kaydediliyor. Geçtiğimiz yıl Ar-Ge harcamaları, özel sektörün öncülüğünde bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 55 milyar liraya yükseldi. Daha önce Ar-Ge harcamalarının sadece yüzde 30'unu gerçekleştiren özel sektör, bugün Ar-Ge harcamalarının yüzde 65'ini gerçekleştiriyor. Hükümetlerimiz döneminde Ar-Ge harcamalarının Milli Gelir'e oranını binde 5'lerden yüzde 1,9'a kadar çıkardık. Ar-Ge istihdamı 6 kat artarak 200 bine, yerli patent sayısı 8 bin 200'e ulaştı” dedi.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ" VİZYONUMUZU HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Türkiye’nin AR-GE ve inovasyon ekosistemi bakımından sayılı ülkeler arasında kendisine şu anda yer bulabildiğine ve teknoparkların Türkiye'nin yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimciliğin kalbi olarak teknoparklarla birlikte AR-GE ve tasarım merkezlerinin de inovasyon ekosistemini besleyen bir diğer önemli unsur olduğunu kaydeden T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Buradan aldığımız güçle, bugün artık "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonumuzu hayata geçiriyor, tam zamanda doğru alanlara yatırım yapıyoruz. Yeşil dönüşümde AB Yeşil Mutabakatı'na uyum çerçevesinde biz bu dönemde eylemlerimize hız kazandırdık. TÜBİTAK aracılığıyla yeşil dönüşümde AR-GE ve inovasyona ilişkin büyük çaplı destekler sağlıyoruz. Yapay zekanın doğru yönetişimi için Dijital Dönüşüm Ofisi ile birlikte Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'mizi yayımladık. Elektrikli ve otonom araçlarda yüz akımız olan TOGG, araçlarını seri üretim bandından indireceği günlere hızla yaklaşıyor. Birileri kabul etmek istemese de ülkemiz, teknoloji tabanlı girişimleri sayesinde dünyadan ses getiren işlere imza atıyor. İşte Türkiye'de milyar dolar değerlemeye ulaşan Start-up'ların sayısı 6'ya ulaştı. Sanayi ve Teknoloji Stratejimizi ilan ettiğimizde Türkiye'den “Unicorn” yani milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşacak şirketler çıkacak dediğimizde bize kimse inanmamıştı. Şu anda “Unicorn” sayımız 6'ya ulaştı. Türkiye olarak “Üretiyoruz” ve “Satıyoruz”. Elbette biz bunları yeterli görmüyoruz. İhracatta nicelik artışıyla beraber nitelik artışını da tam anlamıyla yakalamak mecburiyetindeyiz ve bunu yapabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz çünkü artık herhangi bir işi yapmak üzere yola çıktığımızda daha tecrübeli, daha yetkin ve daha gelişmiş bir ekosisteme sahibiz”  diye konuştu.

“İNOVATİF ÜRÜNLERİMİZ İLE DÜNYA PİYASALARINDA YARIŞIYORUZ”

Etkinliğin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Bülent Şen, “Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasına girmesi hedefiyle; yüksek teknolojili üretime önem vermesi ve yerli şirketlerimizin de sermayelerinin daha da güçlenebilmesi için, marka değerine sahip katma değeri yüksek ürün üretebilmeleri ve dünyanın diğer ülkelerine satabilmeleri gerekiyor. Ülkemizde özellikle son on yılda Ar-Ge çalışmalarına hız verildi. Şirketlerimiz, öncekine nazaran geliştirdikleri inovatif ürünleri ile dünya piyasalarında yarışabilecek bir seviyeye geldi. Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör şirketleri ve sivil toplum kuruluşları, Ar-Ge çalışmalarını teşvik ediyor. Bu zirveyi özellikle ülkemizin pek çok üniversitesinden gelen gençler izleyecekler. Ülke olarak Ar-Ge ve inovasyonla ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürün üretebilmemiz için öncelikle bütün bunları gerçekleştirecek iyi eğitim almış, yetenekli, deneyimli insanlara ihtiyaç var. Bütün altyapı ve stratejiler eksiksiz olarak hazır olsa bile başarının merkezindeki en önemli unsur yetişmiş insandır. Yüksek teknolojili ürünler üretebilmemiz için öncelikle çabamızı yetişmiş insan gücüne harcamamız gerekiyor. Bu beyinlerin yetişmesinde üniversitelerimizin ve sanayinin yanında bu gibi platformlardaki etkinlikleri takip etmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Mimar ve Mühendisler Grubu olarak, Avrasya’nın alanında en büyük etkinliğine Türkiye’nin en değerli kamu kurumları, şirketleri, girişimcileri ve özellikle “Mimar ve Mühendisler Grubu” olarak ülkemizin her noktasında fedakarca “ortak akıl” çerçevesinde ülkemizin gelişimi için çalışan Mimar ve Mühendisler Grubu üyelerimizle birlikte imza attığımız için mutlu ve müteşekkiriz. Öncelikle bakanlıklarımıza, kurumlarımıza, şirketlerimize, üniversitelerimize, takipçilere ve nihayetinde ülkemize fayda sağlamasını diliyorum. Etkinlikteki tüm oturumlarda gerçekleşen konuşmalar sonuç raporu haline getirilip kamuoyuna sunulacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

“MMG-EURITECH Avrasya Ar-Ge İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi”nin zirve oturumlarında, “Girişimcilikte Bölgesel ve Küresel Ortak Akıl”, “Hava Savunma Sistemleri”, “Enerji ve Geleceğe Küresel Bakış”,  “Tarımda Yenilikçi Teknolojiler”, “Yeşil Mutabakat Ekseninde Teknoloji”, “Teknoloji Koridoru ve İnovasyon”, “Dijital Teknolojilerde Gelecek Trendleri”, “Yazılım Sektörü”, “Fintech Global Fırsatlar”, “Sürdürülebilir Ulaşım: E-Mobilite”, “İnovasyon ve Start-up’ların Finansmanı”, “Yeni Nesil Finans Enstrümanı: Kitlesel Fonlama”, “Start-up Sırları: Uzaklara Gitmek İçin Finansman Sırları”, “Aşı Üretimi, Ar-Ge ve Teknolojileri”, “İlaç Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler” ve “TÜSEB Ar-Ge ve Teknoloji Öngörüsü” gibi konular yer alıyor.

E-MOBİLİTE ARAÇLARI HACK'LEME YARIŞMASIYLA REKOR HEDEFLENİYOR

Etkinlik süresince Mimar ve Mühendisler Grubu’nun sponsor olarak destek olduğu, uluslararası yarışmalarda yer alan 20 üniversite takımı ve 5 lise takımı alanda stantlarıyla yer alacak ve geliştirdikleri prototip ürünlerini sergileyecekler. Yine girişimciler etkinliğimiz süresince alanda yer alacaklar. B2B görüşmeler için alanımız bulunmakta. Etkinliğimizin birinci günü, yani bugün “Open Hackathon” yarışması düzenlenecek. Yarışmacı gençlerimiz e-mobilite araçlarını hack'lemeye çalışacaklar. 

SAĞLIKTA İLERLEMELER VE YENİ TEKNOLOJİLER DE ETKİNLİĞİN ANA KONUSU

EURITECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON&TEKNOLOJİ ZİRVE ve SERGİSİ'nde T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı himayesinde "TÜSEB Future Health-Geleceğin Sağlık Teknolojileri Zirve ve Fuarı" da gerçekleşecek. Etkinliğin ana konuları arasında yer alan “Sağlıkta AR-GE” ve “Sağlık Teknolojileri” kapsamında “İlaç Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler” ve “Nörobilimin Geleceği’ panelleri ile de ülkemizin en güçlü yönlerinden biri olan sağlık konusundaki teknoloji, AR-GE ve inovasyonundaki ilerlemeler, analizler ve projeler tüm alanlarıyla ilgili  katılımcıların da katılımıyla duyuruluyor.

MMG-EURITECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON&TEKNOLOJİ ZİRVE ve SERGİSİ'nin üçüncü gününde, 3 Haziran Cuma kapanış gününde ise “Girişimciler İçin Yeni Nesil Finans Enstrümanı: Kitlesel Fonlama” ve “İnovasyon ve Start-upların Finansmanı: Fikirleri Etkiye Dönüştürmek” başlıkları ile start up ve girişimcilerin tüm gözü etkinlik üzerinde olacak.

Ekonominin her alanında büyüme hedefine yönelik tüm alanlarda yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla 81 ilimizde yer alan tüm şubeleri ile birlikte optimum verimlilik ile çalışan Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen, 1-3 Haziran’da Gebze Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleyecekleri “MMG-EURITECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON&TEKNOLOJİ ZİRVE ve SERGİSİ'ne ülkemizin AR-GE, Teknoloji ve İnovasyon alanındaki tüm paydaşlarını ve ilgili katılımcıları davet ediyor.  

START-UP’LIKTAN UNİCORN’LUĞA GİDEN YOL İLHAM VERECEK!

Kamu ve özel olarak tüm paydaşlar, ülkemizin yükselen hedefleriyle birlikte adını “Unicorn” olarak en üst sıralara yazdıran girişimleri çıkaran Teknoparklar, AR-GE’nin bel kemiği olan üniversiteler, üretimin her alanında en başarılı şirketler, AR-GE’nin yıldızları, projeleriyle dünyanın takip ettiği icatların sahibi genç yıldızlarımız, sanayicilerimiz ve kamu kurumlarının değerli temsilcileri olmak üzere tüm değerli paydaşlar MMG-EURITECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON&TEKNOLOJİ ZİRVE ve SERGİSİ'ne katılıyor.

Ülkemizin yer aldığı Avrupa ve Asya kıtalarında alanında düzenlenen en büyük zirve ve etkinliğe imza attıklarını belirten Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen, “Mimar ve Mühendisler Grubu olarak “1-3 Haziran’da Gebze Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlemekte olduğumuz "MMG-Euritech Avrasya AR-GE, İnovasyon&Teknoloji Zirve ve Sergi'miz ile “DÖNÜŞÜMÜ YAKALA” diyoruz ve 1-3 Haziran'da tüm gençlerimizi, sanayicilerimizi, üreticilerimizi, AR-GE, Teknoloji, çevre alanındaki tüm ilgililerimizi, yatırımcılarımızı, inovasyona gönül veren ülkemizin üniversitelerindeki pırıl pırıl gençlerimizin ödüllü icat ve projelerini, her biri alanlarında dünya sıralamasında "unicorn"lar çıkaran teknoparklarımızın sunumlarını ve genç mühendis ve mimarlarımızın sunumlarıyla, tüm paydaşlar olarak ülkemizin lider vizyonunda sağladığımız ilerlemeye, özellikle gençlerimizin teknoloji, savunma sanayii, bilişim alanlarında uluslararası alanda yankılanan başarılarına şahit olmak herkesi hep birlikte "Geleceği ve Dönüşümü Yakalamak" üzere Gebze Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenleyeceğimiz zirve ve sergimize davet ediyoruz” dedi.

“GELECEĞİN TEKNOLOJİSİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Özellikle her alanda Mimar ve Mühendisler Grubu olarak 81 ilimizde, sektörlerimizin yerlilik oranının hızla yükselmesi, üretimde yatırımın artması ve tüm alanda yatırım ve girişimlerin desteklenmesi için her zaman artan bir heyecanla çalışmakta olduklarını belirten Bülent Şen, “MMG-EURITECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON&TEKNOLOJİ ZİRVE ve SERGİ'mizin heyecanı ile 2 yıldır bu zirve ve fuarımız için binlerce kişilik ekibimiz ile birlikte çalışmaktayız. Bu heyecanımızı ekonominin tüm alanlarıyla paylaştığımız, enerjimize ortak olan tüm desteklerini sağlayan katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Pırıl pırıl bir gelecek için mimar ve mühendislerimiz, üniversitelerimizde gençlerimiz son hızda çalışmakta, ülkemizin adını her alanda en üst sıralara yazdırmaktalar. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak yerli sanayimizin her alanda gelişimini çok önemseyerek ilerliyoruz. Gençlerimizin özellikle tüm dünyaya icat’larını, projelerini ve keşiflerini duyurmaları ve sergilemeleri için her zaman verdiğimiz fırsatı bir kez daha bu fuar ve zirvede vermekten mutluluk duyuyoruz. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak tüm üyelerimizin bu etkinliklerimizde katkısı ve emeği her zaman çok muazzam, değerli ve önemli. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak tüm iş birliğimizle her sektör için ayrı ayrı çalışmaktayız tüm kurullarımız ile. Tüm alanlarda ekipman, iş gücü ve mühendislik kalitemiz ile birlikte girişimcilerimizin fikirlerinin “unicorn”lara dönüşmesi ile ekonomiye ve sektörlerine katkılarını hep birlikte takdirle izliyoruz. Geleceğin teknolojisini hep birlikte inşa ediyoruz. Euritech Avrasya AR-GE, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Sergisi'mizde elektrikli ulaşım araçlarına yönelik çığır açacak teknolojileri hep birlikte geliştirmek üzere de bir yarışma  düzenledik. “EURITECH AVRASYA” kapsamında “ELEKTRİKLİ ARAÇ HACK’LEME” yarışmamız olacak ve dünyada bir ilk olacak şekilde en kısa zamanlamalara imza atacak olan teknoloji tutkunlarndan da bir rekor bekliyoruz. Türkiye’nin üretim ve hizmet gücünü, vizyonunu, katma tüm dünyaya ihraç etmek üzere sektör derneklerimiz, sanayicilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olarak tüm Bakanlıklarımız ile de tüm alanlarda kol kola çalışmaktayız” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *