İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Basın İlan Kurumu ve İŞKUR’dan basın sektörüne istihdam katkısı

Basın İlan Kurumu ve İŞKUR’dan basın sektörüne istihdam katkısı

1346
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğü ile Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR ) arasında “Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen “İşbaşı Eğitim Programlarının” Bursa İline dair değerlendirme raporu açıklandı.

Raporda, 2016 yılında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Basın İlan Kurumu (BİK) arasında imzalanan ve basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirmesinde önemli rol oynayan işbirliği protokolünün yenilenerek devam ettiği hatırlatıldı.

Bir yılda 93 katılımcı istihdam edildi

Türkiye İş Kurumu ve Basın İlan Kurumu arasında Aktif İşgücü Hizmetleri İş Birliği protokolü kapsamında düzenlenen işbaşı eğitim programlarının “Asistan Stajyer Muhabir, Foto Muhabiri, Foto Röportaj, Gazete Muhabiri, Muhabir, Radyo ve Televizyon Muhabiri, Televizyon Muhabiri ve Yazılı Basın Muhabiri” mesleklerine ait kodlarla 9 aya kadar düzenlenebildiği belirtildi. İşbirliği protokolü kapsamında Bursa İŞKUR ve BİK Bursa Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucunda, toplam 53 adet program açıldığı, açılan programların 30 tanesinin 9 aylık süresinin sona erdiği, 11 tanesinin devam ettiği bilgisinin yer aldığı raporda 93 katılımcının bu imkândan faydalanarak sektörde istihdam edildiği kaydedildi.

Protokol kapsamında katılımcıların yüzde 50,5’i gazete muhabiri, yüzde 45,16’sı muhabir olarak mesleğe adım attı. Raporun, istihdam analizi bölümünde, İş Başı Eğitim Programını başarıyla bitiren katılımcıların yüzde 85.71’inin ilgili meslekte çalışmaya başladığı, akabinde ortalama 156 fiili gün istihdamda kalmaları ile programın çoğunlukla başarılı olarak devam ettiğine vurgu yapıldı.

Gazetecilik zor ama itibarlı

Program bittikten sonra sektörde istihdamı devam edenlerin ortalama gün sayısının 274 olduğu, istihdam süresi ortalamasının diğer meslek gruplarına göre fazla olmasında ise gazetecilik mesleğinin zor ancak toplum içinde itibarlı olmasının etken olduğu vurgulandı. Ayrıca eğitim sürecinde mesleğin sorunları, meslek sevgisi, meslek etiği, mesleğin toplumsal öneminin disiplinli ve prensipli olarak katılımcılara aktarılmasının, programlarda kalıcılığı artırdığına değinildi.

İŞKUR ve Basın İlan Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında Bursa’da işbaşı eğitim programları için 849.155,00. TL sözleşme imzalandığı, gazetelerin dışında yayıncılara da ulaşılması halinde bu desteğin artacağı ifade edildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *