İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Akgün Altuğ ‘İzin Belgeleri için E-Devlette sıkıntılar yaşanıyor’

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  tam kapanma kararı ile birlikte çalışma ve muafiyet belgelerinin  E- devlet üzerinden alınması konusunda bir takım sıkıntıların  üyeler tarafından dile getirildiğini belirterek, çalışma izin belgelerinde yaşanan süreç ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkan Altuğ şunları ile getirdi: “29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘tam kapanma’ kararının ardından çalışma muafiyet belgelerinin kişisel başvuru ile E-Devlet sistemi üzerinden alınacağı duyurulmuştur.

Çok sayıda çalışanın E-Devlet şifresinin olmaması veya sistemi daha önce kullanmamış olmaları ayrıca yoğun talebin sistemin kilitlenme ihtimalini de beraberinde getirmesi üretim kaybına ve ihracat gecikmelerine sebebiyet vermektedir.

Bunun yanı sıra üretim yapan firmalarımızın belirtilen NACE kodlarında yer almaması, birden fazla NACE koduna sahip üyelerimizin üretim kısmı NACE koduna sahip üyelerimizin üretim kısmı NACE kodlarının sistemde gözükmemesi ve NACE kodu uyumsuzlukları gibi sorunlar da kentimizin üretim ve dış ticaretini sekteye uğratacaktır.

Bu kapsamda üretim yapan ve üretime tedarikte bulunan firmalarımızın işlerinin salgın döneminde kolaylaştırılması amacıyla üretim ve çalışma izinlerinin e-Devlet yerine genelgenin 5’inci maddesinde belirtilen ve örneği Ek-1’de sunulan görev belgesi formunun firmalarımızca doldurularak çalışan ve firma yetkilisi tarafından imzalanıp kısıtlama bitimine kadar süresiz olarak geçerli olacak şekilde düzenlenebilmesi tedarik zincirinin sorunsuzca sürdürülebilmesi açısından önem arz etmektedir.”