İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Altuğ’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Ülke gündeminde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı asgari ücret rakamı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi:

“2023 yılı için açıklanan 8500 TL net asgari ücret rakamının hayırlı olmasını diliyorum. 2022 yılı, dünyada enflasyondaki yüksek artış oranları ile geçti.

 İşverenler ekonominin çarklarının dönmesi için büyük bir gayret içindedir. Biz işverenler olarak, emek verenlerle birlikte yol almaya ve onların hayat standartlarını iyileştirmek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İş dünyasının üretim gücünü ve çalışan kesimin alım gücünün korunması anlamında da tedbirlerin devam etmesi büyük önem taşıyor.  Belirlenen asgari ücret rakamının enflasyon karşısında ezilmemesi, işletme, işçi ve işveren arasındaki dengenin bozulmadan sürekliliğinin sağlanması için işverene yönelik devlet desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

İşverenlerin üzerinde oluşan vergi yüklerinin enflasyon oranında hafifletilmesi, enflasyonun kontrol altına alınarak alım ve üretim gücünün korunması da önem taşıyor. Hükümetimizin bu doğrultuda çalışmalarının devam edeceğine ve gerekli revizyonların yapılacağına, ekonomi camiasını rahatlatıcı hamlelerin artırılacağına inanıyor ve asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın