İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Bitkisel ürünler için sigorta zamanı

Bitkisel ürünler için sigorta zamanı

92
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TARSİM, 2020 yılı üretim sezonu için, Bitkisel Ürün Sigortası ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası (İBKVS) poliçelerinin, 4 Kasım’dan itibaren yetkili acenteler aracılığıyla düzenlenebileceğini duyurdu.

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, 2020 yılı üretim sezonu için, Bitkisel Ürün Sigortası ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası (İBKVS) poliçelerinin, 4 Kasım’dan itibaren yetkili acenteler aracılığıyla düzenlenebileceği bildirildi.

Açıklamada, tarımsal faaliyetlerin, yüksek düzeyde risk altında olduğunun altı çizilerek; son yıllarda dolu, fırtına ve sel-su baskını gibi meteorolojik afetlerle daha sık karşılaşıldığı ve etkilerinin daha yıkıcı olduğuna, dikkat çekildi. Ayrıca sigortanın tarımsal üretimin mutlak bir parçası haline gelmesi gerektiği vurgulanarak üreticilere yeni dönem ekilişleri ile ilgili tarım sigortalarını yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuldu ve şu ifadelere yer verildi:

“Üreticilerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdindeki Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) mutlaka kayıt yaptırmalı ya da kayıtlarını güncellemelidir. Sonrasında, Bitkisel Ürün Sigortası ile İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası (İBKVS), ilk ve son poliçe kabul tarihlerini tarsim.gov.tr üzerinden takip ederek, yetkili acenteler aracılığıyla tarım sigortalarını kolaylıkla yaptırabilirler. Ayrıca meyve üreticilerimizin, dolu paketi teminatlarına ilaveten isteğe bağlı olarak don teminatı da alabildiğini hatırlatmak isteriz.

Sigorta yaptırılırken, poliçe ile eklerinin mutlaka okunmasını, teslim alınmasını, acente yetkililerinden poliçenin kapsamı ve hasar anında yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi edinilmesini ve anlaşılmayan noktaların danışılmasını tavsiye ediyoruz. Bitkisel Ürün Sigortasında poliçede yazılı primin yüzde 50’si, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nda primin yüzde 60’ı, meyvelerde ise don teminatı priminin yüzde 67’si Devlet tarafından karşılanıyor. Ödemelerde çeşitli kolaylıklar ve indirimler de sunuluyor. Üreticilerimize bereketli ve hasarsız bir üretim sezonu temenni ederiz.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *