İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Domates güvesine karşı feromon tuzağı

Domates güvesine karşı feromon tuzağı

415
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkesir’in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından domates ekli alanlara zarar veren domates güvesine karşı feromon erken uyarı tuzakları konuldu.

Sanayi tipi domates üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Manyas’ta domates güvesi ve yeşil kurt zararlılarına karşı feromon tuzağı desteği veriliyor. Manyas’ın kırsal Kulak Mahallesinde İbrahim Günden’e ait domates ekili alana dört adet feromon tuzağı yerleştirildiğini belirten Manyas Tarım ve Orman İlçe müdürü Hakan Kaplan, feromon tuzaklarını koymaktaki maksadın, domates güvesi ve yeşil kurt zararlılarına karşı üreticiyi uyararak zirai mücadele başlatmasını sağlamak olduğunu belirtti. Haftada bir feromon tuzaklarının İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri kontrol edildiğini ve yenilenme işlemlerinin gerçekleştirildiği açıklandı.

Bitkisel üretimi arttırmak ve kaliteli ürünü tüketiciyle buluşturmak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bitkilerde hastalık ve zararlılara karşı sürekli kontrollerin yapıldığı domateste özellikle üreticinin korkulu rüyası olan yeşil kurt ve domates güvesine karşı ciddi anlamda kontrollerin yapıldığı belirtildi. Feromon tuzaklarının da bu nokta da büyük öneme sahip olduğu, tuzaklar sayesinde domates güvesi ve yeşil kurt zararlılarının erken tespit edilebildiği ve bu zararlıların çoğalmaya başladığı andan itibaren domates üreticisinin zirai mücadele yapması için uyarıldığı vurgulandı.

Feromon tuzaklarının domates tarlalarının belirli bölgelerine bir kazık üzerine yerleştirildiği açıklandı. Feromon tuzaklarında domates güvesini cezbeden bir materyal bulunduğu ve kendisine çektiği açıklandı. Manyas’ta bu yıl 3 bin dekarı aşkın domates ekiminin yapıldığı belirtildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *