İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Dünya, ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ı dinledi

Dünya, ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ı dinledi

741
GÖSTERİM
4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Turkcell’in Geleceği Yazan Kadınlar projesi, Birleşmiş Milletler Haftası’nda New York’ta anlatıldı.

Turkcell kadınların teknoloji alanında istihdamını ve girişimciliğini artırmak amacıyla başlattığı Geleceği Yazan Kadınlar projesi ile örnek iş modeli olarak bir kez daha dünyanın karşısına çıktı.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, 27 Eylül’de ABD’nin New York kentinde Business Call to Action (BCtA) 9’uncu yıllık forumu kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak katılarak, bu konuda elde ettikleri uzmanlık ve tecrübelerini etkileyici bir sunumla dile getirdi. Müziğin evrenselliğine değinen Yiş, müzik kelimesinin kökü olan periden yola çıkarak, adeta bir peri masalına dönüşen Geleceği Yazan Kadınlar’ın hikayesini ilgi çekici bir dille anlattı.

BCtA gelir dağılımının eşit olduğu, daha yaşanabilir bir dünya için özel sektörün gayretini destekleyen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından kurulan bir platform. Geleceği Yazan Kadınlar projesi ile Turkcell, Temmuz ayında BCtA işbirliğinin bir parçası haline gelmişti.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen forum kapsamında “Doing Business Differently: Empowering Women Through Inclusive Business”- “Farklı Şekilde İş Yapmak: Kapsayıcı İş Modelleriyle Kadınların Güçlendirilmesi” temalı bir panel düzenlendi. Panel, kâr hedefi olmayan düşük gelirli toplulukların değer zincirine katılmasını hedefliyor. Ayrıca yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunan kapsayıcı işletmelerin ve kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi destekleyen özel sektör liderlerinin sesini duyurmayı da amaç ediniyor. Katılımcılar düşük gelirli kadınların iş hayatına kazandırılmasıyla şirketlerin, tedarikçilerin ve müşterilerin kazanımları ile ilgili bilgi aktarmanın yanı sıra bu entegrasyonun iş modellerine etkilerini ele aldı.

“Kadınların teknoloji alanında güçlü roller edinmelerini destekliyoruz”

Panelde konuşan Ömer Barbaros Yiş, “Sanayi 4.0 ile hızla değişen iş yaşamında, kadınların geleceğin mesleklerinde yer alabilmeleri için şirketlere büyük görevler düşüyor. Teknoloji üreterek fark yaratan nesiller yetiştirmek, bu alanda girişimciliği ve istihdam kapasitesini artırmak amacıyla başlattığımız Geleceği Yazan Kadınlar projemiz, hayata geçtiği günden beri kadınların gelir elde etmesi ve ekonomik bağımsızlıklarını artırması için yeni fırsatlar oluşturuyor. Bugüne kadar 3 bine yakın kadına ulaşan projemiz bu yıl 8 farklı ülkeden katılımcıyla dünyaya açıldı. Dünyanın ilk dijital operatörü olmamızın yanında, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer alıyoruz. Alanımız doğrultusunda, kadınların teknoloji dünyasında güçlü roller edinmeleri için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Proje dahilinde her yıl 100 kadına iş imkanı sağlanıyor

Verilen bilgilere göre; Turkcell’in TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hayata geçirdiği Geleceği Yazan Kadınlar projesi ile kadınların mobil yazılım ve kodlama öğrenme, geliştirme yolculuğu 2017’de başladı.

Projede, lise ve üniversite mezunu ya da halen üniversitede okuyan 18 yaş üzeri, mobil teknolojiler geliştirip bu alanda iş kurmak, çalışmak isteyen kadınlar hedef profili oluşturuyor. Proje; eğitim süreci, proje geliştirme ve final olmak üzere üç aşamadan oluşuyor.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi kapsamında ön eğitimini tamamlayanlar, Girişimcilik Yolculuğu ve Test Uzmanı Yolculuğu olmak üzere uzmanlaşacakları alanlarını kendileri belirliyor. Stratejik ürün ve hizmetlerine katkıda bulunmaları için Turkcell her yıl 100 kadına iş imkânı sağlıyor.

Bu yıl proje dahilinde dijital okuryazarlık eğitimleri de başladı.

Şu ana kadar 908 kişi dijital okuryazarlık eğitimini tamamlayıp sertifika aldı. Projeye bu yıl 64 ilden 1510 kadın başvurdu. Eğitime katılanlar arasında Suriye, Kosova, Arnavutluk, Hollanda, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan vatandaşları da bulunuyor. Geleceği Yazan Kadınlar arasından test uzmanı aşamasına gelmiş olanlar bugüne kadar 8 bin 187 bulgu ve fikri Turkcell’e iletti. Yaklaşık 4 bin kadına eğitim imkânı sağlayarak 200 kadının, 2021 yılına kadar test uzmanı olarak yetiştirilmesi planlanıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *